Через підозру на коронавірус у Харкові шпиталізували шістьох громадян Китаю.

Читайте також: Як відрізнити грип від смертельного коронавірусу

Про це йдеться у ТСН.16:45.

Відомо, що один із них повернувся до України з Уханя, а інші контактували з хворими на коронавірус. П’ятеро з них − студенти Авіаційного інституту і живуть у гуртожитках, куди й повернулися після канікул.

Тест–систем, які б могли виявити інфекцію, в місті наразі немає, але, за попередньою інформацією, всі симптоми шпиталізованих поки що більше схожі на респіраторну інфекцію. 

Як відомо, на круїзному лайнері, який заблокували біля берегів Японії через хворих на коронавірус, перебуває щонайменше 20 українців.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Читайте також: 260 померло, понад 11 тисяч хворих: вбивчий вірус набирає нових обертів

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин.

У Китаї підтвердили, що новий смертоносний коронавірус може передаватися від людини до людини повітряно–крапельним шляхом. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook