Законопроект про спрощення порядку розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації підготують до кінця 2019 року.

Читайте також: Акциз на авто та мотоцикли планують відмінити

Про це заявили в Міністерство інфраструктури. Там кажуть, що ознайомилися з пропозиціями "євробляхерів" і підтримують максимальне спрощення всіх процесів.

"Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де б не було потреби іти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах", – сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За словами його заступника Юрія Лавренюка, новий законопроект про розмитнення необхідно внести в Раду до кінця 2019 року. Він повинен вирішити такі проблеми: проблему авто, які вже ввезено на територію України, і питання розмитнення спецавтомобілів.

Також в Мінінфраструктури пропонують розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких застосовуватимуться різні ставки розмитнення.

Читайте також: Рада відтермінувала штрафи для "євроблях"

"Перша категорія – це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі", – сказав Лавренюк.

Керівник митної служби Максим Нефьодов додав, що його відомство вже працює над тим, щоб до кінця року запустити калькулятор розрахунку платежів.

"Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори із сервісними центрами МВС стосовно організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно все знаходитись", – сказав Нефьодов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook