Від  жовтня українці старше 75 років отримуватимуть додаткові пенсійні виплати. Розмір виплати складе 400 гривень.

Читайте також: Повідомили, кого з українців переведуть на накопичувальну пенсію

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив у п'ятницю,16 липня, під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді, поінформував Урядовий портал.

За словами Шмигаля, у березні цього року провели індексацію для більшості українських пенсіонерів. Зростання пенсій на 11% торкнулося майже 8 млн людей.

Глава Кабінету міністрів нагадав, що торік уряд вперше запровадив програму доплат пенсіонерам, які старше 80 років. Тепер вони щомісяця додатково отримують по 500 гривень.

«Очільник уряду наголосив, що 1 жовтня так само вперше буде запроваджено додаткові виплати по 400 грн для пенсіонерів старше 75 років. Прем’єр-міністр нагадав, що на засіданні Уряду 14 липня було ухвалено рішення про підвищення пенсій для військових», – сказано у повідомленні.

Читайте також: Що таке довічна пенсія і як її отримати

Шмигаль зазначив, що доплати по 2 тисячі гривень будуть нараховані людям уже за липень. Загалом такі доплати торкнуться майже 400 тисяч українців.

«І це справедлива сума з огляду на те, що виплати іншим пенсіонерам індексувалися, а військовим пенсіонерам – ні», – сказав прем'єр.

Він додав, що Кабмін продовжує спільно з профільним комітетом парламенту працювати над тим, щоб запустити накопичувальну пенсійну систему.

Станом на 1 липня середня пенсія становить 3778 гривень. Середній розмір пенсії в Україні збільшився на 54 гривні. Найвищий розмір середньої пенсії у столиці – понад п'ять тисяч гривень. Найнижчий – у Тернопільській області – майже три тисячі гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook