В Україні підвищать пенсії з 1 липня деяким категоріям громадян. Зокрема, додадуть щомісячні виплати в розмірі 100 гривень до пенсій для тих, хто не підпав під індексацію в 2019-2020 роках.

Читайте також: Українці можуть платити за комуналку на 50% менше: в Держагенстві озвучили інструкцію

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі каналу «Україна 24».

Чиновник уточнила, що такі доплати передбачені законодавством.

«Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 мільйонів людей. Я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 гривень», – зазначила Лазебна.

Крім того, глава Мінсоцполітики також висловилася про проблеми чорнобильців та людей з інвалідністю.

Вона повідомила про намір внести до Кабміну постанову про підвищення пенсій, мінімальних пенсійних виплат для інвалідів I групи.

Читайте також: Проти 557 «злодіїв у законі» та 111 кримінальних авторитетів РНБО запровадила санкції

«У людей немає стажу. Вони ж не винні, що за станом здоров'я не могли працювати, а у них, наприклад, стажу немає, щоб отримати понад 2000 гривень - ми зараз їм піднімемо пенсію», – заявила Лазебна.

Також чиновник нагадала, що в 2020-му міністерство внесло до парламенту законопроект з пропозицією підвищити на 40% пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю.

«Крім того, вчора я підписала на уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються вдвічі», – розповіла глава Мінсоцполітики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook