"Слуга народу" збирається об'єднати податок на доходи фізичних осіб, єдиний соцвнесок (ЄСВ) і військовий збір.

Читайте також: В Україні знизять податки на доходи громадян

Мінімальна ставка об'єднаного податку може скласти 15%. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") в ефірі Радіо НВ.

"Незважаючи на те, що я обережно ставлюся до зменшення тиску на фонд оплати праці, це питання назріло, і ми готові його розглянути, запропонувавши відповідні зміни до Податкового кодексу. В тому числі, на мою думку, пора об'єднати ЄСВ, податок на доходи фізичних осіб і військовий збір", – сказав Гетманцев.

За словами Гетманцева, бізнес до такої ідеї ставиться позитивно. Він додав, що податкове навантаження на фонд оплати праці планується знизити.

Читайте також: Нульова декларація: у Раді захотіли контролювати витрати українців (деталі)

"Я не готовий говорити про якісь остаточні суми, але ми говоримо про те, що мінімальна ставка податку на доходи фізичних осіб – єдиного цього податку – повинна становити 15%. Зараз 18%, це єдина ставка. Ми говоримо про те, що може бути помірна прогресія, і з великих доходів буде сплачуватися більше податків. Відповідно, загальний рівень податкового навантаження повинен бути зменшений", – пояснив Гетманцев.

Голова податкового комітету зазначив, що оскільки ставка об'єднаного податку буде знижено, можна говорити про те, що військовий збір "буде взагалі скасований".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook