Катерина і досі здригається, згадуючи, як ледь не звела на той світ свою 2-річну дитину. Вона повела доньку на планове щеплення, а перед тим купила в аптеці вакцину. Але те, що згодом виявилося у шприці, не назвати інакше як вбивчою сумішшю.

Читайте також: "Дитячі" ігри з пістолетом: стало відомо, який стан здоров'я 13-річного луцького школяра

Про це йдеться у відео-сюжеті телепрограми Надзвичайні новини. ICTV.

"Коли в маніпуляційному кабінеті почали відкривати ампулу, то побачили, що рідина у ній неоднорідна", − розповідає жінка.

Фахівці кажуть: мати злякалась недаремно. Адже поява пластівців у вакцині свідчить про те, що вакцину заморожували, і вона втратила свої властивості та стала небезпечною.

Імунолог Федір Лапій пояснює: "Вакцина не захистить дитину. Ми будемо вважати, що вона вакцинована і захищена, але якщо вакцина зберігалась при низьких температурах, то вона не сформує імунітет".

Шокована мати кинулася телефонувати до злощасної аптеки: хоча би повернути гроші за неякісний препарат. Вакцина "Пентаксим" (виробник "Санофі", Франція) обійшлася їй у 1350 гривень. Замість вибачень Катерина почула лише лайку, але не здалася і дісталася до керівництва.

Катерина розповідає: коли прийшла до аптеки, фармацевт, опустивши очі вниз, просто повернула їй гроші.

Аптекар, ледь побачивши журналістів, тікає. Але каже: "У нас взагалі "Пентаксиму" в продажу немає". Вона миттю кинулась комусь телефонувати, а далі просто зачинила двері аптеки не дивлячись на те, що туди зайшов відвідувач. Виявляється, вона викликала охоронців, але не пустила в середину.

Коли ж двері в аптеку відчинилися, вона заявила: "Ця жінка (Катерина, − Ред) – аферистка, і хоче на цьому грошей заробити». Це при тому, що у покупця є чек на вакцину, із назвою аптеки, її адресою та часом продажу.

Читайте також: Немовля повзало навколо: батьки однорічної дитини заснули на траві у Тернополі

Імунолог Федір Лапій пояснив: аптекарка сполошилася, бо в аптеці торгують контрабандними медикаментами з Росії:

"Якраз питання до правоохоронних органів, до митниці, в тому числі до СБУ. Всі документи російською мовою, на упаковці зазначено, що упаковано в РФ. Ця вакцина в Україні не зареєстрована. Ми можемо робити остаточний висновок, що це є контрабанда".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter