Офіс Президента анонсував старт дослідження препарату вітчизняного виробництва, який повинен полегшувати перебіг симптомів коронавірусу.

Читайте також: Тернопільський митрополит Московського патріархату інфікований COVID-19

Окрім того, препарат планують використовувати не лише для лікування, а й для профілактики, повідомляє Офіс Президента.

У повідомленні зазначають, що за попередніми висновками українських вчених та виробників, препарат може суттєво знизити або навіть повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень, які спричиняє COVID-19.

Натомість Зеленський висловив надію на те, що під час клінічних випробувань ефективність препарату таки підтвердять, й він "допоможе вберегти життя тисяч українських громадян".

"Я вірю в українських учених, і сьогодні всією країною ми тримаємо за них кулаки", – зазначив Зеленський.

Назву препарату, виробника та навіть діючу речовину поки що тримають в таємниці. У пресслужбі зазначили, що усі деталі повідомлять згодом.

В ефірі ТСН головний санлікар країни та заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко додав, що детальніше про препарат повідомлять після того, як будуть готові перші результати клінічних випробувань. 

Читайте також: Відвідав Києво-Печерську лавру: на Волині сімейна пара захворіла на коронавірус

“Це добре, що й українські виробники розпочинають клінічні випробування препаратів, які можуть змінити нашу ситуацію і боротьбу з коронавірусом. Тому я особисто, певно як і всі громадяни, маю привітати, що починаються клінічні випробування. Я знаю, що до цього вони були й зараз є нові препарати. Поки що рано називати, але щойно почнуться клінічні випробування і ми будемо мати перші результати, я думаю, що будуть активні пресконференції всіх залучених до цього процесу", – каже Віктор Ляшко.

Раніше президент пообіцяв виділити мільйон доларів тому українському вченому, який зуміє винайти ліки або вакцину проти коронавірусу. Відтак, цілком ймовірно, що у випадку позитивних результатів досліджень цього препарату, його виробники можуть отримати зазначену суму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook