Коронавірус в Україні набирає все сильніших обертів. За останню добу було зафіксовано майже 20 тисяч нових хворих.

Читайте також: Коли "відступить" пандемія COVID: українські науковці дали прогноз

Максим Степанов назвав мутовані штами коронавірусу, які вже були лабораторно підтверджені. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу "Коронавірус в регіонах".

За даними глави МОЗ Максима Степанова, в Україні лабораторно підтвердили наявність південноафриканського штаму вірусу. А британський різновид вірусу був виявлений у всіх регіонах нашої країни.

За його словами, майже 70% українців, які перехворіли на коронавірус, потребують додаткової реабілітації строком від трьох до шести місяців.

Глава МОЗ зазначив, що причинами складного "постковідного" синдрому є мутований британський штам коронавірусу і зневажливе ставлення деяких громадян до карантинних обмежень.

Читайте також: Степанов пояснив, чи можна вколоти дві дози вакцини від різних виробників

Варто відзначити, що британський штам в три рази заразніший, він більш агресивний і вражає молодих людей. Також у цього різновиду хвороби дуже короткий інкубаційний період – три дні.

Безсимптомного перебігу хвороби у цього штаму немає і для нього характерно тяжкий перебіг хвороби, що призвело до збільшення госпіталізацій в країні.

"Крім органів дихання, вірус вражає слизові оболонки, нирки та навіть центральну нервову систему, печінку", – повідомив Максим Степанов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook