18 листопада на черговий прийом громадян до нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова звернулися мешканці провулку Березового. 

Читайте також: У місті на Волині мітингувальники частково перекрили дорогу

Жителі які обурені тим, що перенесли автобусну зупинку і вимагають зробити її ближче до своїх будинків або облаштувати ще одну "на вимогу" якнайближче до повороту на РЕС. В іншому випадку погрожують перейти до більш радикальніших методів, наприклад, перекрити трасу Нововолинськ-Іваничі.

Наразі маршрутки зупиняються лише неподалік "Продхолоду". І місцевим мешканцям потрібно по кілька разів на день ходити кілька кілометрів "дорогою життя".

"Ми обурені тим, що автобусну зупинку поблизу колишнього "Молокозаводу" перенесли по маршруту Нововолинськ-Благодатне ближче до "Продхолоду". Під час перекладання нового водогону Нововолинським водоканалом було зруйновану стару зупинку, внаслідок чого водії маршруток вимушені були зупинятись приблизно в районі її колишнього існування. А на днях ми з подивом виявили такий собі "сюрприз": певно для зручності відвідувачів "Крайньої хати" у вигляді новісінького знака зупинки ще на метрів 400 далі від повороту на РЕС.

А провулок Березовий, де ми живемо, розташований більш ніж за кілометр від автотраси по сусідству з Нововолинською філією ПрАТ "Волиньобленерго". Оскільки в цьому районі нема навіть простого продуктового магазину, то нам необхідно за всім необхідним щоразу ходити "дорогою життя".

Раніше нам в любу погоду та пору доби, вздовж дороги без тротуарів і так було далеко добиратись до міської інфраструктури, а зараз, у зв’язку із перенесенням зупинки, стало ще на пів кілометра далі ходити. А це немічні пенсіонери, сім’ї з малими дітьми і школярі. А це важко, страшно і небезпечно. Тому благаємо, допоможіть!", – наголосила одна із заявниць.

Читайте також: Двійники на дорозі: волинянин отримав штраф за свого тезку з іншої області

Очільник шахтарського міста зазначив, що це питання повинне вирішувати ДП "Облавтодор". Адже траса, на якій і знаходиться ця зупинка, підпорядковується саме йому. Однак, пообіцяв домовитися з керівництвом цього підприємства і допомогти людям вирішити їхню проблему.

"Насамперед, потрібно відновити те, що було зруйновано Водоканалом. А вже потім потрібно домовлятися з керівництвом ДП "Облавтодору", адже ця траса їхня. І облаштовувати зупинки мають право лише вони. Але я спробую домовитись, щоб зробити ще одну зупинку "на вимогу" ближче до ваших будинків. Я постараюсь Вам допомогти", – запевнив мер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook