Згідно з новими даними, люди, щеплені від коронавірусу, можуть поширювати штам Дельта. Йдеться навіть про повністю вакцинованих від COVID-19.

Читайте також: Коронавірус знижує інтелект, навіть одужання не допомагає

Про це повідомляє видання NBC News із посиланням на Центр із контролю і профілактики захворювань США (CDC). Відзначається, що вакциновані особи, інфіковані цим варіантом, можуть поширювати вірус так само легко, як і невакциновані люди.

Уточнюється, що таке відбувається в «окремих випадках» і може бути пов'язано з більш високою трансмісивністю вірусу. Водночас навантаження на організм щепленої людини в таких випадках аналогічне навантаженню зараженій без щеплення від COVID-19. Директорка CDC Рошель Валенськи заявила, що нові дані викликають занепокоєння і потребують оновлення рекомендацій.

Читайте також: У МОЗ розповіли, які обмеження під час карантину можуть скасувати для вакцинованих від коронавірусу

Відзначимо, що у штаму коронавірусу Дельта, який поширився по світу з Індії, виявили близько 15 мутацій порівняно з вихідним вірусом. Частина з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цьому варіанту уникати впливу антитіл організму: як природних, що виникли після хвороби, так і сформованих після вакцинації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook