Виявляється, людина відчуває найбільшу задоволеність життям і максимальний приплив щастя саме в ранковий час, повідомляє Gazeta.ua.

Читайте також: Лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти мед

Американські вчені дослідники з Корнельського університету проаналізували мікроблоги і записи в соцмережах більш як 500 тис. осіб з 84 країн світу, в результаті чого прийшли до єдиного висновку: найщасливіші та життєрадісні моменти наступають у людей в ранковий час.

Вчені пояснюють цей факт тим, що протягом нічного відпочинку людський організм встигає максимально відновиться від напруги, яка накопичувалося весь попередній день.

Так, вранці люди відчувають прилив щастя і безтурботності, а далі починає збиратися новий стрес, настрій потроху падає і до настання вечора приймає абсолютно негативне забарвлення.

Та є одне «але»: в людей, які ведуть «совиний» спосіб життя, біоритми сильно збиваються. Це призводить до того, що вранці замість радості людина відчуває лише сонливість і роздратування. В такому випадку вчені рекомендують привчити себе лягати спати вчасно, й за деякий час ситуація зміниться.

Читайте також: Експерти розповіли, як можна схуднути під час сексу

Також для збереження позитиву й гарного настрою протягом дня експерти радять працювати в помірному темпі, не намагатися встигнути все й одразу, час від часу перериватися на паузи з чашкою кави або чаю і уникати спілкування зі снобами і песимістами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook