Польські вчені заявили, що виявили речовину, здатну знизити активність коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Названий найнебезпечніший спосіб передачі коронавіруса в Україні

Досліди на тваринах пройшли успішно, однак на людині препарат ще не тестували. Про це повідомляє Польське агентство друку.

Винахід являє собою хімічну сполуку під назвою HTCC. При цьому речовина впливає не тільки на новий тип коронавірусу, але і на MERS-CoV – збудник близькосхідного респіраторного синдрому, який з'явився в Саудівській Аравії восени 2012 року.

На думку вчених, це багатообіцяючий перший крок на шляху до винаходу ліків. HTCC було запатентоване і раніше тестувалося на тваринах – у гризунів ця субстанція не викликала погіршень в роботі органів дихання і не демонструвала токсичності.

Вчені похвалилися, що використовували не тільки стандартну клітинну модель, але і просунуту систему, що моделює повністю диференційований епітелій дихальної системи людини.

Читайте також: У селі неподалік Луцька священик УПЦ МП обманом проводить святкове богослужіння

HTCC – полімерне з'єднання, яке було створено на основі хітозану, отриманого з креветок або грибів. Дослідники показали, що цей полімер зв'язується з білком Спайка, який утворює "корону" вірусу, і блокує його взаємодію з рецептором клітини і, як наслідок, з вірусом, що потрапляє в клітину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook