Після ревізії із елітних Конча-Заспи та Пущі-Водиці планують виселити «незрозумілих осіб», які орендують державні землі, будівлі та дачі.

Читайте також: Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

Це питання обговорили 14 травня під час засідання Ради національної безпеки та оборони, пише ТСН.

«Ми торкнулися важливого питання – це державні землі та будинки в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, а також особи, у користуванні яких вони перебувають. Загалом мова про майже 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач. Наприкінці 2014 року, за часів колишнього президента та згідно з постановою уряду, було скасовано перелік категорій осіб, які мають право на пільгове проживання. Що, на перший погляд, виглядає непогано, а насправді – легалізувало перебування на цих землях і в резиденціях, за дуже символічну плату, низки незрозумілих осіб. Це колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники, податківці, люди на прізвище Піскун, Ландік, Васюник, міністри часів ЯнуковичаТабачник і Богатирьова, віцепрем’єр часів ПорошенкаЗубко й навіть директор департаменту корпорації «Богдан» Олександр Ільїн», – сказав президент України Володимир Зеленський.

Глава держави уточнив, що «ці та низка інших людей отримали договори на користування будівлями, робили там ремонт, отримували відшкодування за витрати на ремонт у розмірі 50% та за символічну плату могли там проживати».

Читайте також: Рада отримала подання про відставку Степанова

«Сьогодні мною поставлене завдання провести повний аудит земель і резиденцій Конча-Заспи й Пущі-Водиці, встановити повний перелік осіб, які там проживають, за яких умов вони отримали це право. Тобто всю необхідну інформацію, після якої нами буде розпочато велике переселення цих народів», – наголосив Зеленський.

Зазначимо, що  РНБО також ухвалила нові санкції проти майже 700 осіб – злодіїв у законі та іноземних кримінальних авторитетів. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook