Від двох тисяч і більше. Саме стільки пропонують у Дніпрі виборцям, які віддадуть свій голос за Петра Порошенка у другому турі президентських виборів. 

Читайте також: Порошенко залучив Путіна до боротьби проти Зеленського, порушивши закон: історія скандального білборда

Офіційно стартувала передвиборча кампанія перед другим туром виборів Президента України. І, схоже, команда нинішнього Гаранта Конституції Петра Порошенка робить все можливе, аби не лишити опоненту жодних шансів. Агітатори від Порошенка уже активно включилися в роботу. І якщо когось не вдається переконати, пропонують гроші. Так у Дніпрі місцевим мешканцям за голос за Петра Олексійовича дають 2000 гривень. При цьому агітатори збирають номери телефонів тих, хто погодився на такі умови.

Що й казати, сума чималенька, але чого не зробиш заради перемоги. Хоча вона й здається примарною на фоні результатів голосування у першому турі.

Читайте також: Ящики з готівкою: представники Порошенка скуповували голоси у Черкасах (фото)

Нагадаємо – збирали персональні дані виборців і на Волині – під виглядом соціологічного опитування. Заразом і агітували за Петра Порошенка. За інформацією експертів, політологів і блогерів, дані людей потрібні агітаторам, аби надалі з ними контактувати і обіцяти матеріальну винагороду за голос. Ще перед першим туром виборів Президента волонтерами громадської ініціативи з протидії фальсифікації виборів "Карусель 2019" було викрито детальні схеми сітки підкупу виборців. Організатори – команда Петра Порошенка. Наприклад, в Одеській області зафіксували випадки, коли виборцям за "правильний" голос обіцяли тисячу.

І це – непоодинокий випадок. Воно й недивно, що з підкупом виборців, вкиданням бюлетенів "пачками" – де "всі голосували за одного" – Петру Порошенку все ж вдалося прорватися в другий тур. Тепер, коли кандидатів всього двоє і день другого туру невпинно наближається – схоже, ставки зростають – виборцям пропонують вже від 2 тисяч. Бо втрачати є що. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook