Депутати Луцької районної ради 8 скликання провели свою першу сесію. Відповідно до постанови Луцької районної територіальної виборчої комісії пленарне засідання пройшло сьогодні, 4 грудня. 

Читайте також: Олександр Омельчук став головою Луцької районної ради

Цього скликання Луцьку районну громаду у райраді представлятимуть 54 обранці. Зокрема, від політичної партії "За Майбутнє" до новообраної ради увійшло 14 депутатів, від ПП "Європейська солідарність" – 9 обранців, від ПП "Слуга народу" – 8, від ПП ВО "Батьківщина" – 7, від ПП ВО "Свобода" – 6, від ПП "Громадський рух "Свідомі" – 5 та Аграрну партію у раді представлятимуть 5 обранців. Прізвища депутатів та кількість голосів, які віддали за них виборів, ви можете знайти на сайті ЦВК.

Розпочала перше засідання голова ТВК Руслана Корнійчук з оголошення результатів виборів. Опісля вона вручила новообраним депутатам їхні посвідчення та значки.

Читайте також: "Ми зробимо багато кроків вперед", – Ігор Поліщук про розбудову та розвиток Луцької громади

Далі, як того вимагає законодавство, було обрано тимчасову президію районної ради у складі п'яти депутатів та прийнято рішення про порядок денний першої сесії районної ради восьмого скликання.

Опісля депутати приступили до обрання голови райради. Для цього була створена лічильна комісія з восьми обранців.

На посаду очільника райради претендувало два кандидати – Інна Бас ("Європейська солідарність") та Олександр Омельчук ("За Майбутнє").

Після проведення таємного голосування озвучили результати, згідно з якими новобраним головою Луцької районної ради восьмого скликання став Олександр Омельчук. За його кандидатуру проголосувала значна більшість депутатів.

Читайте також: Юрія Безпятка обрали секретарем Луцької міськради

Депутати оплесками привітали нового очільника Луцької райради.

Опісля Олександр Омельчук склав присягу та подякував обранцям за висловлену довіру.

Зазначимо, що на першу районну сесію, крім окремих представників влади області та міста, завітав народний депутат України Вячеслав Рубльов, який привітав Олександра Омельчука з обранням та побажав плідної роботи.

"Перше голосування завжди показує, як голосуватиме рада. Сьогодні тут є більшість, і я вірю, що Олександр Омельчук працюватиме не стільки з більшістю, як з тими, хто його не підтримав, можливо через якісь застереження. Потрібно налагодити позитивний та конструктивний діалог і в унісон працювати далі, об'єднати цю районну раду в єдине ціле", – зазначив нардеп.

Також народний депутат зауважив, що на сьогодні повноваження районних рад не визначені до кінця Верховною Радою, але попри це потрібно об'єднуватися та працювати.

"На Волині утворено чотири райони, і Луцький один з найбільших серед них. Тому на вас та районного голову лягає найбільша відповідальність. Підійдіть з мудрістю до формування керівних органів та апарату ради. Вірю, що з нашою підтримкою районна рада буде функціонувати і розвиватися", – сказав Вячеслав Рубльов.

Читайте також: У Луцькраді утворили 6 фракцій

Наприкінці засідання депутати утворили постійні комісії районної ради та затвердили їх склад. Отже, у Луцькій районній раді функціонуватимуть такі комісії:

- з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; 

- з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства;

- з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин;

- з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку;

- з питань екології, раціонального використання природних ресурсів;

- з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства;

- з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією;

- з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму;

- з питань бюджету, фінансів та цінової політики;

- з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook