Музикант Сашко Положинський передав волинському музею колекцію старожитностей, яку зібрав його батько.

Читайте також: Замок в Олиці вперше відкриють для туристів

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, пише ІА Волинські новини.

«В понеділок у тата мав би бути День народження. Тобто, він був, але вперше вже без тата. А вчора ми з мамою передали його колекцію старожитностей до нашого музею. Значну частину цих речей тато збирав просто заради того, щоби речі збереглися, щось лишилося ще від діда з бабою. Ось так сталося, що, на честь татового дня, зробили подарунок від нього рідній Волині. І добре діло, і приємність, і речі потрапили у дбайливі руки професіоналів. Певен – тато був би задоволеним.

І з нового досвіду. Якщо маєте щось давнє, що вам здається мотлохом, перед тим, як викидати, спитайте в місцевих музейних фахівців, чи воно їм не потрібне. Це може виявитися цінною часточкою нашої історії», – йдеться у дописі.

Як зазначили у Волинському краєзнавчому музеї, серед артефактів виявилися цікаві етнографічні пам’ятки (коловоротки, гребінки, рублі, постоли, ночви, коромисла, ярмо, горщики та глечики), речі побуту мешканців Луцька міжвоєнного періоду (стільці польського виробника) та 1950-1960-х рр. (радіоприймачі, валіза).

«Частина родинної історії Положинських і пам’ять про тата зберігатимуться у музеї і збагатять регіональну колекцію пам’яток культури», – пишуть на сторінці музею.

Читайте також: Луцьк туристичний: відреставрована вежа, кликуни та найдовші підземелля в Україні

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook