25 жовтня в Забайкаллі солдат-строковик Раміль Шамсутдинов відкрив вогонь по товаришах по службі. Вісім людей загинули, ще двоє отримали важкі поранення. Шамсутдінова відразу затримали.

Читайте також: На Волині вбивця відправиться замість в'язниці до психлікарні

За словами голови президії "Офіцерів" Сергія Липового, звинувачувати в тому, що трапилося потрібно жорстокі комп'ютерні ігри, а не офіцерів частини в Забайкаллі. А на думку голови "Комітету солдатських матерів Росії", "інтернет треба закривати", передає "База".

Насправді ж,Міністерство оборони Росії і "Комітет солдатських матерів Росії" брешуть, що розстріл у військовій частині в Забайкаллі стався не через дідівщину. За версією слідства, Раміль Шамсутдинов вбив вісьмох людей, тому що його погрожували "опустити".

Публікуємо свідчення Раміля Шамсутдинова.

"Єдине, мені шкода, що я випадково зачепив двох хлопців, які були зовсім ні до чого. До решти у мене жалю немає ніякої. А ці – хлопці з одного зі мною призову..."

"Все почалося відразу, як тільки я прийшов. У мене вкрали, точніше, відібрали телефон. Рідним я не став повідомляти, щоб не переживали. Я тільки сімку сховав і іноді вставляв в чужі телефони, щоб зателефонувати і поговорити з сім'єю. Що ще відбирали? Гроші..."

"Кому скаржитися? Смішно. Повідомляти просто нікому. Кому мені повідомляти, якщо самі офіцери мене і били? Думав втекти, але ж все закрито. Що мені було робити?"

"В той день вони пообіцяли мене опустити. Так і сказали, попередили, що типу зґвалтують. Лейтенант в той день мені сказав, що все, розумієш, після варти – все буде. Всіх молодих інших до мене вже опускали, я знаю. А в цей вечір, значить, моя черга, мені діватися нікуди було, що мені робити?"

Читайте також: Повідомили, хто насправді застрелив 5-річного Кирила Тлявова

"Коли мене затримали, мене дуже сильно били, я думав, якщо чесно, що помру..."

Зараз проводиться дослідча перевірка за фактом масового вбивства у військовій частині. Призначений адвокат Лев Акуленко каже, що поки у нього немає матеріалів справи, він їх отримає після перевірки. Захисник був присутній на всіх допитах, де Шамсутдинов називав факт дідівщини як причину події.

20-річному Рамілю Шамсутдинінову загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі. Його батько не поспішає залишати Читу, поки не вирішить питання із захистом сина.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook