В обласному центрі Волинської області відбулися урочистості до Дня прапора України. Святкове дійство проходило на площі перед Луцькою міською радою сьогодні, 23 серпня.

Читайте також: В Україні запустили флешмоб до Дня прапора

Біля міської ради зібралося чимало лучан, аби показати свою єдність із державним символом.

До привітань з нагоди Дня прапора долучились виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовітрадник міського голови Ігор Поліщукзаступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтин Петрочукперший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Григорій Недопад та багато інших високопоставлених лучан.

"Шановні лучани та гості міста! Сьогодні ми святкуємо день, який об'єднує між собою усіх українців – День Державного прапора! 

Прапор уособолює для нас Україну, уособлює єдність усіх українців, уособлює наш дух і нашу звитягу, уособлює нашу силу та нашу мужність. Цей прапор надихає та веде за собою усіх нас до перемоги, до звершень, до досягнень, до тих цілей, які ми не боїмося перед собою ставити. Цей прапор сьогодн на передових рубежах захисту нашої держави, він там, де небезпечно. Він разом із нашими солдатами та нашими офіцерами, там, де захищають Україну, там, де сьогодні захищається наша незалежність. І він же ж завжди знаходиться разом із солдатом, коли його проожіють в останню путь.

Прапор України... Для нас він же ж дорогий та вистражданий, але улюблений символ, який додає нам впевненості, який додає нам сили та мужності, який додає нам віри в себе та віри в Україну, віри в наші можливості.

Я знаю, що, об'єднавшись навколо синьо-жовтого прапора, ми впевнено рухаємось у напрямку розбудови нашої держави, ми впевнено рухаємось до європейських цінностей, які поставили собі за мету, ми впевнено рухаємось у завтрашній день. 

Наш прапор неймовірно символічний: синій колір – це колір добра та перспективи, колір космосу; жовтий колір – це колір жита, колір пшениці, достатку та золота, колір всього того, що символізує собою добробут. Ні в кого немає такого гарного прапора, як маємо ми. Жоден народ у світі немає поєднання таких чудових кольорів, як маємо ми. І ми пишаємось та тішимось цим. Ми робимо усе можливе, аби бути гідними наших державних символів. 

Читайте також: Офіс Президента оприлюднив план святкування 28-річниці Дня Незалежності

Тож я бажаю, аби під цим прапором ми йшли виключно до мирних звершень, досягали найвищих спортивних результатів, розбудовували нашу країну, наше місто. Слава Україні!" – виголосив Григорій Пустовіт.

Після виголошення слів побажань, державний прапор України замайорів перед міською радою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook