Українські ВІПи часто відправляють своїх нащадків в кращі навчальні заклади світу. Стало відомо, де здобувають вищу освіту діти Кирила Шевченка, керівника Національного банку та Максима Степанова, глави МОЗ.

Читайте також: Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов батько двох дітей. Його молодший син Михайло (11 років) фігурує в декларації, так як ще школяр і проживає з батьками. А ось дочка Анна (минулого тижня їй виповнилося 22 роки) в документі не значиться, оскільки вона вже покинула рідну домівку, пише Страна.

Ще будучи "губернатором" Одеської області Степанов обмовився, що дівчина вчиться в Америці в Бостонському університеті.

Це приватний дослідницький вуз на 30 000 студентів в штаті Массачусетс. Згідно з даними на сайті міністерства освіти США, середня вартість навчання тут $ 75 000 на рік. Однак, можна отримати до 50% знижки (якщо виграти грант або стати стипендіатом, а для американців ціна залежить від рівня доходу сім'ї абітурієнта).

Університет займає 36-е місце в рейтингу кращих вищих навчальних світу за версією Wall Street Journal. Три його кампуса (студмістечка) розташовані в мальовничому районі Бостона на березі річки Чарльз.

Відомо, що вона закінчила бакалаврат, тобто 4 роки навчання на економічному факультеті.

"У Ані було три пропозиції, де продовжити навчання на магістра: залишитися в Америці, переїхати в Сінгапур або Францію", − говорить джерело з оточення сім'ї. Дочка міністра вибрала Європу.

Зараз вона отримує ступінь МВА в одній з бізнес-шкіл Парижа, тобто по завершенню буде магістром ділового адміністрування. Навчання триває від року до двох, плюс 4-6 місяців практики.

Це освіта необхідна для тих, хто планує бути керівником середньої та вищої ланки. Ціна за 4 семестри в магістратурі близько $ 15 000.

Читайте також: Міністр Степанов йде на вибори від "Слуги народу" в Одеську облраду, – нардеп

Коледжі для дітей українських банкірів

Свою єдину дитину відправив вчитися за кордон і Кирило Шевченко, глава НБУ. Людина він дуже багата. До призначення на високий державний пост був відомим банкіром.

В минулому році, як глава правління "Украгазбанку" він отримував зарплату близько 1 200 000 грн в місяць. Тому, може собі дозволити, щоб його дочка Єлизавета (20 років) була студенткою третього курсу одного з найпрестижніших університетів Великобританії, який входить в так званий "золотий трикутник" поряд з Оксфордом і Кембриджом.

Кінгс коледж

Микита, молодша дитина екс-глави Нацбанку Валерія Гонтаревої, ходить в один ВНЗ з Лізою Шевченко.

На сторінці в Instagram Ліза розмістила абревіатуру навчального закладу KCL, що розшифровується як King's College London (Королівський коледж Лондона).

Він займає 25 місце в списку кращих вузів світу. Іноземні студенти тут платять за навчання до $ 25 000 в залежності від обраного факультету.

Ще $ 10000-12000 обійдеться проживання. Вуз надає місце в гуртожитку тільки для першокурсників, а в подальшому ще й сприяє в пошуку житла для оренди на час навчання.

Цікаво, що крім Лізи в Кінгс-коледжі вчиться і Микита, молодший син Валерії Гонтаревої.

Вона очолювала Нацбанк з 2014 по 2018 рік, а після переїхала з родиною до Англії.

В Великобританії здобувають вищу освіту дочки Петра ПорошенкаДвійнята Євгенія і Олександра вступили в University of the Arts in London і University College London на спеціальності "Анімація" та "Економіка". Їх навчання обходиться нардепу майже в 1,4 млн грн на рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook