29 жовтня під час засідання Луцької ТВК, повідомили результати голосування виборців на посаду Луцького міського голову. У другий тур виборів, який відбудеться 15 листопада, виходять представник партії "За майбутнє" Ігор Поліщук та самовисуванець Богдан Шиба.

Читайте також: "Питання вирішене": як Шиба-мер роздавав землю в Луцьку та обіцяв "розбудувати" місто (відео)

Намагаючись сподобатися виборцям, кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба порушував виборче законодавство і застосовував адмінресурс. За це свого часу територіальна виборча комісія зняла його кандидатуру з перегонів за крісло мера, пише ІА Волинські новини.

Богдан Шиба був обраний міським головою у 2006 році. Проте вже тоді під час передвиборчої агітації він не раз опинявся в центрі скандалів.

Як з’ясувалося, він незаконно використав персональні дані жителів Луцька. За численні порушення виборчого законодавства в частині ведення передвиборчої агітації міська територіальна виборча комісія ухвалила рішення зняти кандидатуру Богдана Шиби з реєстрації.

Зокрема, повідомляє ZIK, 13 березня 2006 року Луцька міська територіальна виборча комісія на своєму засіданні розглянула численні скарги довірених осіб кандидатів на посаду міського голови щодо порушень виборчого законодавства суб’єктами виборчого права.

Майже всі скарги, які розглядали, стосувалися передвиборчої агітації з боку колишнього першого заступника голови Волинської ОДА, кандидата на посаду Луцького міського голови Богдана Шиби.

Річ у тім, що напередодні лучанкам від імені кандидата надійшли іменні листівки з привітанням зі святом 8 Березня. Богдан Шиба змушений був зізнатися, що для адресних привітань 70 тисяч лучанок використав списки виборців, які окружна виборча комісія надала уповноваженій особі від Блоку "Наша Україна".

Але в зв’язку з тим, що списки були дещо застарілими, привітання зі словами "Святковий настрій хай не полишає Вас ні на хвилину..." отримали люди, які померли за п'ять-сім років до того. Тому обурені родичі почали надсилати численні скарги у ТВК.

Відомо, що раніше, 3 березня 2006 року, кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вже отримував письмове попередження про порушення виборчого законодавства. Тож, зважаючи на повторні порушення, ТВК скасувала реєстрацію цього кандидата.

Читайте також: Колишній міський голова Богдан Шиба вимагав гроші з підприємців за "вирішення питання"

Коментуючи цю ситуацію, свого часу однопартієць Богдана Шиби і опонент на виборах Володимир Литвинюк зазначив: "Не ми їх знімаємо з реєстрації, а закон. Треба керуватися не доцільністю, а законом. Якщо кандидат вже порушує законодавство під час виборчої кампанії, то навряд чи він його дотримувався б, коли був би обраний на посаду міського голови. Лучани 2006 року вже не ті, які були у 2000 чи 2001 роках. Вони розумні, вільні і поважають закон".

Рішення ТВК Богдан Шиба оскаржив через суд і його таки допустили до виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook