Загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами на 2020 рік становить 1,7 млрд грн. З них розподілено близько 1,68 млрд грн на понад 1150 проектів. З цих коштів Волинь отримує 33 млн 506 тис. 776 гривень. Це найменший показник серед всіх областей України.

Читайте також: Верховна Рада проголосувала про зменшення кількості районів

Голова бюджетної комісії обласної ради Михайло Імберовський вважає, що ця сума є надто малою в порівнянні з іншими областями України. Він також зауважив, що Уряд обділив Волинь і при розподілі коштів на медичні заклади, що не фінансуються НСЗУ. Йдеться про 5,5 млн грн.

Про це говорили на сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, яка погодила проєкт розпорядження голови ОДА "Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 2020 рік". Сума, запропонована до розподілу – майже 13 млн грн, повідомляють на сторінці облради.

З них, 6,7 млн грн буде спрямовано на ремонт І та ІІІ поверхів неонатального відділення в обласні дитячій лікарні, а також з цих коштів будуть відремонтовані сходові майданчики та встановлений вантажно-пасажирський ліфт.

Читайте також: Мінрегіон оприлюднив проект поділу Волинської області на чотири райони (карта)

Михайло Імберовський висловив вдячність народному депутатові від Луцька Ігорю Палиці за те, що він вирішив спрямувати свою квоту соцеконому на обласний комунальний заклад і закликав інших волинських парламентарів не забувати про об’єкти, що належать усій громаді області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook