У Голядині та Смолярах-Світязьких зранку 29 липня пронісся буревій. Одне із повалених дерев впало на автобусну зупинку.

Читайте також: Повалені дерева та зірвані дахи: на Волині негода наробила лиха (фото)

Про це розповів Суспільному телефоном керуючий справами Шацької селищної ради Олександр Бебко.

Негода розпочалася о 06:20 та тривала близько 10 хвилин, – каже чиновник.

«Внаслідок шквального вітру були повалені та вирвані з коренем дерева, обірвані електропроводи. З одного будинку у селі Смоляри-Світязькі позривало 20 листків шиферу», – розповів Олександр Бебко. Ще одне дерево впало на автобусну зупинку. Додає: ніхто з людей під час негоди не постраждав.

Впродовж дня наслідки негоди ліквідовували рятувальники, електрики, жителі сіл, допомагали лісівники та працівники Шацького національного парку. Зі слів Олександра Бебка, станом на 17:30, електроенергію у селі Голятин вдалось відновити, частково відновили світло в Смолярах-Світязьких. «З доріг розчистили дерева так, щоб вони не заважали руху. Завтра роботи продовжать», – каже керуючий справа Шацької селищної ради.

У селищній раді створили відповідну комісію, яка вивчає ситуацію, складає акти та оцінює суму завданих збитків.

Нагадаємо, 27 липня у Ратному та навколишніх територіальних громадах вирувала негода. Буревій повиривав з корінням дерева, позривав дахи з будинків.

Про збитки від негоди у селі Заброди Ковельського району повідомили власники 50 домогосподарств. Буревій у Забродах вирував 27 липня, увечері. Тривало все кілька хвилин.

Читайте також: Україну накриває пилова хмара з Сахари: чим вона небезпечна

У Ковелі обстежили багатоквартирний будинок, у якому 27 липня під час зливи затопило п’ятий поверх. Вода просочилася крізь стіни та стелю в трьох квартирах.

27 липня на Волині від удару блискавки загорілись дві господарські споруди. Дві пожежі трапилися у Ковельському районі. Літня кухня горіла у селищі Стара Вижівка, а сарай – у Шацьку. На будинки господарів вогонь не перекинувся.

19 липня до Торчинської селищної ради звернулися 20 місцевих жителів із заявами про компенсацію витрат на усунення наслідків негоди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook