Депутатом Луцької міської ради Петром Нестеруком, який торгував фальсифікованою горілкою, врешті зацікавилась Волинська ДФС, мало не через рік як виявили злочин. Щоправда податківці активізувалися примусово. Після неодноразової закупки журналістами дешевої горілки по 35 гривень у магазинах "Гроно". Та переконливих аргументів голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці під час останньої сесії.

Читайте також: Голова Волинської ОДА захищає нелегальний алкокартель луцького депутата від податківців  

Схоже, що саме слова Ігоря Палиці мають якусь чарівну дію, адже працівники ДФС Волині моментально взялися розслідувати провадження  по горілці "Клуб Водка", яке вже рік тому, завдяки журналістам, відкрили, а коли все стихло благополучно спустили на гальма, передає ТРК "Аверс". 

Зазначимо у квітні минулого року зі складів "Полісся Трейд", що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки на майже мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили в обранця громади прямісінько зі складу  десять пляшок з фальшивими акцизами.

А передувало цьому покупка  горілки у Магазині "Гроно", що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Те, що акцизи на купленій журналістами горілці фальшиві, підтвердили спеціалісти Рівненського та Волинського НДКЦ. Але попри документальні висновки експертів та резонанс, справу тихцем зам’яли, а вилучену горілку на 800 тисяч гривень повернули власнику за рішенням суду.

Читайте також: Хто споює і як влада "кришує" контрафактний алкоголь на Волині

У податковій на цю тему ні пари з уст. Будь яка спроба журналістів поцікавитися справою завершувалися тим, що ДФСники зачиняли двері перед носом кореспондентів. А тим часом фальсифікований алкоголь з прилавків магазинів "Гроно" у Луцьку перебрався в магазин "Гроно" у прикордонне місто Устилуг. Щоправда під іншою маркою. А вже  звідти фальсифікат прямує  у Польщу.

Вартість горілки – 35 гривень. Її без проблем продали нам і тут. Про те, що на Устилузі торгують  алкоголем за удвічі нижчими цінами, аніж встановлено законодавством ми повідомили податківці. І ДФСники навіть ініціювали перевірку, щоправда результати перевірки мабуть здивують будь якого експерта.

Так – горілка у магазині "Гроно" на Устилузі дійсно продається за нижчими цінами, але це не фальсифікат. Йдеться у відпові на журналістський запит. Отож, при вартості акцизної марки  – 26 гривень, горілку на Устилузі продають по 35 гривень. Віднімемо вартість за пляшку, транспортування і  отримаємо кілька гривень за вміст.

Що ж тоді лишається підприємцю, який усе це діло реалізує. Не треба бути експертом, щоб зрозуміти – у цьому магазині дурять державу. Проте працівники ДФС вперто стоять на своєму – горілка добра, акцизи справжні. А те, що дешевша – буває. Оштрафуємо. Такі відписки працівники ДФС по справі Петра Нестерука штампують не червоніючи.

Читайте також: Нестерук & Єлова: не бачу, не чую, мовчу

Проте тема фальсифікату в Україні досить болюча. Про горілку,яку розливають по гаражах та підвалах, а потім споюють нею людей пишуть чи не усі столичні ЗМІ. А ситуація на Волині з депутатською горілкою стала сюжетом для центральних телеканалів.

Згадували нашу область журналісти програми гроші, що транслюють на "1+1". А нещодавно завітали колеги з "ICTV", які побажали на власні очі переконатися, що зухвалості депутата Петра Нестерука немає меж і попри гучний скандал він і далі торгує фальсифікатом з мовчазного покровительства керівництва управління ДФС у Волинській області та столичних посадовців.

А особливо поблажлива до депутатського бізнесу начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Наталія Єлова. На заяви журналістів, які стали постійними клієнтами Петра Нестерука, пані Єлова розводить руками. Мовляв ну що ж тут зробиш.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter