Комунальне підприємство «Володимир-Волинське ТМО» придбало новий неонатальний інкубатор для недоношених діток, йдеться на сторінці закладу у фейсбуці.

Читайте також: ВОДТМО – в четвірці найкращих закладів охорони здоров’я України

У ньому немовлята, які з’явилися на світ раніше, ніж очікувалося, будуть доотримувати вологість, тепло та необхідну кількість кисню, подібні, як в утробі матері. Також нещодавно для відділення придбали новий дихальний апарат, який необхідний для надання дихальної підтримки немовлятам. 

Функціонал інкубатора сучасний та зручний, і майже беззвучний у роботі. Це дуже позитивно вливає на діток. Зокрема, доведено, що рівень шуму кювезу впливає на стан серцево-судинної системи, дихальної системи, моделей сну та рівень стресу у новонароджених.

Інкубатор також обладнаний резервною батареєю, яка підтримує повітряний контур та сигналізацію коли джерело живлення вимкнено.

Варто додати, що за понад шість місяців 2021 року у Володимирі-Волинському народилося 8 недоношених діток з усіх 263 малюків. Минулого року за такий самий період в акушерському відділенні народилося 6 недоношених малюків.

Цікавий факт: найменші «поспішайки», які з’явилися на світ у «пологовому»  Володимира-Волинського важили 880 та 940 грамів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook