Днями громада села Селець, що у Турійському районі, відзначила День села.

Читайте також: Як у селі на Волині день народження гуляли (фото)

На урочистості завітав депутат Волинської обласної ради від Вячеслав Рубльов та депутат облради Володимир Яренчук

У селі Селець проживає півтисячі осіб. Навіть перша осіння прохолода не налякала місцевих жителів – дітки, молодь, літні люди зібралися поблизу сільського будинку культури з нагоди 502-ої річниці першої писемної згадки про село. Діти та дорослі співали пісень, ятки переповнювалися різноманітними смаколиками та сувенірними подарунками, центр "площі" прикрасила інсталяція "Я люблю Селець". Серед розваг знайшлося цього дня місце і для серйозних розмов: про те, що у планах, і про те, що уже реалізували. Серед радостей і перемог – завершення ремонтних робіт у школі та будинку культури, оновлення ДНЗ "Калинонька". 

"Наші люди не поспішають шукати кращої долі у чужім краю. Більшість працюють вдома, адже у селі є школа, дитячий садок, клуб, магазин. Однак, найбільше робочих місць дало місцевим фермерське господарство "Перлина Турії". Ще однією перемогою стало й те, що відтепер автозаправна станція поблизу села офіційно зареєстрована на території нашої громади, а не як раніше – у Турійську. Ми вдячні депутату Вячеславу Рубльову, за підтримку та розуміння, адже він першим відгукнувся на прохання про допомогу", – розповіла сільська голова Світлана Дейнека.

Читайте також: Сільська бібліотека на Волині отримала нові книги до дня заснування

Вячеслав Рубльов прибув на свято не із порожніми руками, принагідно вручивши директору місцевої школи новий спортивний інвентар.

"Надзвичайно приємно відвідувати ті села, де життя вирує не лише у свято. Здавалося, нещодавно відвідував Селець, а сьогодні його і впізнати складно – з’явилися нові будівлі, старенькі відремонтовані та охайні, чисто не лише біля прибудинкових територій, а й в центрі села – усе це праця кожного із вас. Лише усвідомлюючи, що шлях розвитку рідного села, селища чи міста єдиноправильний можна зберегти Україну. Ви не з чуток знаєте – проблеми вирішуються лише разом. Уже давно послуговується цим принципом і голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, і команда Волинського УКРОПу, і депутати-укропівці Верховної Ради. Вірю, що тільки разом збудуємо нову Україну", – зазначив Вячеслав Рубльов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte