Ветерани Другої світової війни обурилися заяві континіумівського видання "Волинь24", у якій їх – людей, які воювали проти загарбників та пережили лихоліття війни, голослівно назвали "сепаратистами". Причиною цьому став святковий обід для ветеранів, який організував Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте також: Волинські школярі поїдуть відпочивати у табір "Артек-Буковель"

Про це йдеться у офіційній заяві на сторінці Фонду у мережі Facebook.

23 травня інтернет-видання Волинь24, яке входить до сфери впливу нардепа Степана Івахіва, посилаючись на невідому анонімну особу, поширило повідомлення, в якому державне свято День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні назвало "сепаратистським святом". У своїй публікації видання назвало ветеранів, для яких Фонд організував святкування, сепаратистами. При цьому, не надавши жодних доказів, окрім слів анонімного невідомого "джерела", пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Зазначимо, що журналіста цього ж видання, яке поширило повідомлення, самого підозрюють у співпраці з сепаратистами через відеоролики за його участю, де він пояснював, чому йому імпонує так зване "ополчення Донбасу".

Із цього приводу Фонд Ігоря Палиці зробив офіційну заяву, текс якої наводимо нижче:

"Кількість людей, на долю яких випало захищати нашу країну в Другій світовій війні, щороку зменшується. Створити нагоду для спілкування, почути проблеми тих, хто ще живий, допомогти – наш обов’язок перед сивочолими ветеранами. Традиційно на початку травня Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" збирає ветеранів, аби привітати їх зі святом, яке вони виборювали ціною власного життя.

Проте, очевидно, не всім така позиція до вподоби. На одному з волинських інформаційних сайтів з’явилася публікація під назвою "За гроші Палиці у Луцьку влаштували "сепаратистське свято". У ній ветеранів Другої світової війни називають сепаратистами, а захід, приурочений вшануванню пам’яті загиблих побратимів, – гулянкою.

9-го травня Україна на державному рівні відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року, з нагоди 73-ї річниці перемоги, у Луцьку відбулися заходи, на які прийшли керівники області та міста, сотні пересічних лучан. Виходячи з логіки певних ЗМІ, всі ці люди теж сепаратисти?

Дуже прикро, що в цей нелегкий для України час журналісти спекулюють на нашій історії, чим зневажають тих, завдяки кому живемо сьогодні.

Сьомий рік у рамках проекту "З відкритим серцем до людей" Фонд вітає волинян з нагоди державних та професійних свят, ювілейних дат тощо. Жодне звернення громадських організацій не залишилося без уваги. Волинське обласне ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих, Громадська ветеранська організація "Спілка в'язнів-жертв нацизму", "Союз інвалідів Чорнобиля Волині", Волинська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану, Волинська обласна організація інвалідів війни, ЗСУ та учасників бойових дій, Волинське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів – це лише невелика частина організацій, що їм допомагає Фонд.

Неодноразово Фонд Ігоря Палиці підтримував і діяльність ГС "Спілка воїнів АТО Волині". Напередодні Дня захисника України представники Фонду вітали учасників АТО, які проходили лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни та Луцькому гарнізонному військовому госпіталі.

Читайте також: Завдяки Ігорю Палиці військові госпіталі матимуть потрібне обладнання

Традицією стало й вшановування ветеранів Другої світової війни. Щорічно, напередодні 9 травня, Фонд вітає людей, які були безпосередніми учасниками бойових дій. У попередні роки з нагоди Дня Перемоги (з 2016 року після перейменування День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, - ред.) Фонд організовував патріотичне свято, під час якого відбувалося і частування кулішем. Учасниками заходу були не лише ветерани, а й сотні лучан.

З роками концепція проекту змінювалася та вдосконалювалася. Проте сама ідея створити можливість для ветеранів зустрітися та поспілкуватися – лишилася незмінною.

Цьогоріч 160 членів Луцької міської організації ветеранів України отримали від Фонду сертифікат на придбання продуктів у супермаркеті та солодощі. Традицією вже став і святковий обід в одному з луцьких кафе та вітальна програма. Юні актори Творчої студії Наталії Журавльової, артисти вокальної групи "Життєлюби" Волинського Акме-Університету та члени Університету третього віку "Золотий вік" подарували присутнім пісні, які повертали сивочолих ветеранів у далекі фронтові роки. Пісню "День перемоги" ветерани виконали разом з артистами.

Участь у святковому заході цього року взяли 64 учасники бойових дій Другої світової війни та голови ветеранських організацій, які безпосередньо опікуються ними. А подарунки тим, кому здоров’я не дозволило прийти на захід, відвезли додому", – йдеться у зверненні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Дуже прикро, що в цей нелегкий для України час, журналісти спекулюють на нашій історії, чим зневажають тих, завдяки кому живемо сьогодні. 
Сьомий рік, у рамках проекту «З відкритим серцем до людей», Фонд вітає волинян з нагоди державних та професійних свят, ювілейних дат тощо. Жодне звернення громадських організацій не залишилося без уваги. Волинське обласне ветеранське товариство політичних в'язнів і репресованих, Громадська ветеранська організація «Спілка в'язнів-жертв нацизму», «Союз інвалідів Чорнобиля Волині», Волинська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану, Волинська обласна організація інвалідів війни, ЗСУ та учасників бойових дій, Волинське обласне відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів – це лише невелика частина організацій, що їм допомагає Фонд. 
Неодноразово Фонд підтримував і діяльність ГС «Спілка воїнів АТО Волині». Напередодні Дня захисника України представники Фонду вітали учасників АТО, які проходили лікування у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни та Луцькому гарнізонному військовому госпіталі. 
Традицією стало й вшановування ветеранів Другої світової війни. Щорічно, напередодні 9 травня, Фонд вітає людей, які були безпосередніми учасниками бойових дій. В попередні роки з нагоди Дня Перемоги Фонд організовував патріотичне свято з частуванням кулішем. Учасниками заходу були не лише ветерани, а й сотні лучан. З роками концепція проекту змінювалася та вдосконалювалася. Проте сама ідея створити можливість для ветеранів зустрітися та поспілкуватися – лишилася незмінною.
Цьогоріч 160 членів Луцької міської організації ветеранів України отримали від Фонду сертифікат на придбання продуктів у супермаркеті та солодощі. Традицією вже став і святковий обід в одному з луцьких кафе та вітальна програма. Юні актори Творчої студії Наталії Журавльової, артисти вокальної групи «Життєлюби» Волинського Акме-Університету та члени Університету третього віку «Золотий вік» подарували присутнім пісні, які повертали сивочолих ветеранів у далекі фронтові роки. Пісню «День перемоги» ветерани виконали разом з артистами. Участь у святковому заході цього року взяли 64 учасники бойових дій Другої світової війни та голови ветеранських організацій, які безпосередньо опікуються ними. Для тих, кому здоров’я не дозволило прийти на захід, подарунки доставили додому. 
Списки формував голова Луцької міської організації ветеранів України Валерій Севрюков. Він зазначив, що в Луцьку 126 учасників бойових дій Другої світової війни. Проте більшість з них – лежачі. 
«Наша організація повністю контролює цих людей з точки зору надання допомоги. Таким чином усі учасники бойових дій, закріплені за головами первинних громадських організацій. Я підкреслюю: жоден учасник бойових дій Другої світової війни не залишився без уваги Фонду. Хто може ходити – приходить сам. Кому важко – подарунок забирає родич. Нема кому прийти, то ми самі несемо», – зазначив Валерій Севрюков. 
Вадим Олексійович Кудь – кандидат історичних наук, голова первинного осередку організації ветеранів України СНУ ім. Лесі Українки та безпосередній учасник бойових дій Другої світової війни. Чоловік обурюється, що на схилі літ його та інших ветеранів називають сепаратистами. 
- Цей день – особливий. Саме 9 травня нам повідомили про закінчення війни. Це велике свято для нас. З кожним роком нас стає все менше й менше. Ігор Палиця збирає нас щороку. Раніше ще вітали голови адміністрацій. Цього року ніхто й не згадав. Ну, голова адміністрації новий, може він і не знає, але є ж штат, могли б підказати. В цьому році нас тільки Фонд привітав. Ми в кафе посиділи, поговорили, позгадували, поспівали. Це єдиний день коли ми можемо зібратися разом. Це прояв уваги до нас поки ми живі. Нам вже всім за 90. Залишилося потерпіти кілька років і нас уже не буде. В будь-якому випадку не можна так ярлики вішати. Ми говоримо про нашу історію. А такі заяви ображають людей, – каже ветеран. 
Привітання з Днем Перемоги – це тільки один із напрямків проекту «З відкритим серцем до людей». Крім цього, Фонд виділяє кошти на підтримку статутної діяльності ветеранських організацій, дає допомогу на лікування. Близько півтисячі членів територіальних луцьких ветеранських організацій отримали можливість оздоровитися у санаторії “Пролісок”. Адже є речі, які вартують більше, ніж конкретна сума грошей. Увага та турбота – це найголовніше, що ми можемо дати людям старшого покоління.