Луцьк є містом в Україні, у якому показник прилаштування тварин у родини один з найвищих. Величезною заслугою цьому є комунальне підприємство "Ласка", яке досягло високих результатів у такій нелегкій справі.

"Ласка" бере приклад з європейських країн, де комунальні підприємства відловлюють та передають тварин на прилаштування волонтерам та громадським організаціям, у притулки. Нажаль, у Луцьку ще немає притулків, створених громадськими організаціями, тож "Ласка" наразі виконує таку функцію.

Читайте також: Як на дитину впливає спілкування з котами

Досягати такого високого результату "Ласці" вдається завдяки свідомим та чуйним лучанам, розповідає директор підприємства Дана Новарчук.

Сьогодні, 29 березня, депутат Волинської обласної ради Володимир Кучер відвідав КП "Ласка" та був приємно вражений роботою закладу. Він наголосив на тому, що люди, які там працюють "фанати своєї справи". Про це депутат написав на своїй сторінці у Фейсбук:

"Відвідав Луцьке КП Ласка. Колектив і директор Dana Gart реальні фанати своєї справи. Завдяки їм сотні братів наших менших попали в надійні руки і теплий дім. Ці люди виконують важливу роботу: безпритульні тварини які можуть Вас покусати, відловлюються, соціалізуються і прилаштовуються", – зазначив Володимир Григорович.

Також чоловік звернувся до усіх зоозахисників та "активістів" із проханням допомогти КП "Ласка" фінансово або ж фізично, а не критикувати з усіх сторін роботу волонтерів та працівників закладу.

"Пухнасті клубочки щастя чекають саме на Вас Друзі!", – закінчив свій допис депутат.

Зазначимо, що "Ласка" співпрацює з правоохоронними органами, працівниками ДСНС та лікарями. У разі необхідності вони звертаються у підприємство за допомогою, щоб спільно рятувати життя людей. В загальному команда "Ласки" щороку рятує від 10 до 30 людей, життя яких опинилося в небезпеці або загрозі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter