Нещодавно кореспондент програми «Секретні матеріали» та «Українські сенсації» Тарас Середич опублікував матеріал журналістського розслідування, у якому досліджував тему контрабанди підакцизних товарів до Європи. У ході розслідування і розкриття схеми реалізації контрафактного алкоголю усі ниточки вкотре вивели на одних і  тих самих осіб – керівника місцевої БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді Петра Нестерука та начальника регіонального управління контролю за обігом підакцизних товарів ДФС у Волинській області Наталії Єлової.

 Наталія Єлова

Нагадаємо, що у 2015 році волинський журналіст Сергій Шаповал отримав відзнаку у номінації «Журналістське розслідування» за матеріал «Фальсифікат «в законі», або як родина Януковича споювала волинян «лівою» горілкою». У своєму матеріалі Шаповал викривав схему, як на Волині за сприяння «родини Януковичів» продавали оковиту з підробленим акцизом, так званим «козачком». Діючи за такою зухвалою схемою, під покровительством СБУшників та працівників податкової поліції, горе-підприємці, які споюють волинян не сплатили жодної копійки до державного бюджету. Прикметно, що в обох випадках головні дійові особи реалізації «програмної» горілки, це одні і ті ж самі люди.

Однак замість того, щоб вимагати порушувати після оприлюднених відомостей кримінальні справи проти організаторів злочинної схеми волинський високопосадовець, директор Волинського обласного центру зайнятості та очільник президентської партії «БПП» на Волині Роман Романюк виступив на захист «короля контрафакту».

Очевидно, між наповненням державного бюджету і другом, який займається незаконною діяльністю, але з яким разом відпочиває по саунах, він все таки залишається на стороні товариша. Петро Нестерук користуючись своїм високим положенням у суспільстві впродовж останніх років просуває цю «мутну» бізнес-схему та фінансує діяльність президентської «Солідарності» на теренах Волині.

Про це Роман Романюк написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Незаперечні докази протизаконної діяльності Нестерука, викриті численними журналістськими розслідуваннями, Роман Романюк називає нічим іншим як «цькуванням опонентів, які вважають Петра Нестерука сильним політиком та бояться його конкуренції...». Нагадаємо, навесні цього року, під час контрольної закупки безакцизної горілки, родичі дружини депутата Нелі Нестерук, побили місцевих медійників ТРК Аверс. Депутату вкотре вдалося залагодити справу з правоохоронцями, і як наслідок за перешкоджання журналістської діяльності, жодна особа не була покарана.

«Зрозуміло, що за його спиною хороша підтримка, адже, на щастя, люди, які його обирали бачать реальні результати роботи, а не пустопорожні слова. Петро Нестерук йшов у міську раду з новими ідеями і бажанням працювати, але, звісно, зараз ініціатива нікому не потрібно, адже треба прибирати усіх, хто може стати на заваді дерибану міської казни й роздачі земель та комунального майна.
Я впевнений, що ситуація, яка зараз склалася тільки загартує Петра Калениковича й він продовжить роботу задля розвитку міста й добробуту лучан!» - йдеться у щемливому дописі.

Політик Роман Романюк заперечує будь-які докази наведені журналістами, що висвітлюють не зовсім чисту бізнес-діяльність його однопартійця, який здійснює ці оборудки завдяки підтримці Адміністрації Президента Петра Порошенка.

Дуже прикро, що між державними інтересами (наповненням казни) та другом, який кілька років поспіль порушує закон і встиг завдати державі збитків на десятки мільйонів гривень, Роман Романюк обирає сторону товариша, а не інтереси українців.

В той час невідомо чи знає представник партії президента, що контрафактною продукцією ЗАТ "Люботинський завод Продтоварів" м. Харків «Пшенична», ТОВ "Концерн "Біг-М" м. Полтава «Club vodka» щодня труяться сотні українців, поки такі бізнесмени набивають на людському горі та біді собі кишені.

Віталій Іщук