Після аудиту в системі охорони здоров’я, який нині триває, українське суспільство буде вражене масштабами розкрадань колишнім керівництвом Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Їм довіряють українці: нардеп з Луцька очолив нову політичну партію

У цьому певен народний депутат від депутатської групи "За майбутнє" Ігор Палиця. Про це він заявив 4 червня в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ІА "Волинські новини".

Ігор Палиця наголосив, що з острахом чекав 1 квітня, коли мав вступити в силу другий етап недолугої медичної реформи, розпочатої ще Уляною Супрун.

"З острахом чекав, що будуть звільнені тисячі лікарів, будуть вигнані з лікарень тисячі пацієнтів – з психіатричних, з туберкульозних. Це те, що не було передбачено фінансуванням через Національну службу здоров’я попереднім урядом. І слава Богу, що міністру охорони здоров’я, пану президенту вистачило сили волі і холодного розуму зупинити вбивство медицини, яке було заплановано попереднім урядом", – висловився нардеп.

Нині ж, зауважує Ігор Палиця, міністр охорони здоров’я Максим Степанов здійснює аудит коштів на закупівлю ліків, які "були розкрадені через міжнародні організації".

"Коли мільярди гривень зависли ще два-три роки тому попередніми оплатами. Тобто ми, держава, беремо кредити Міжнародного валютного фонду, розміщуємо державні облігації, отримуємо валюту під 9-8% річних. І ті ж самі гроші платимо попередньою оплатою ПРООН, іншим організаціям, які постачають нам ліки за угодами, які поукладала пані Супрун, і по два-три роки ми чекаємо постачання цих ліків", – пояснює парламентар.

"Коли ліки постачаються, там лишається два-три місяці до терміну використання, за що в Європі вже платять за утилізацію, а ми купуємо за повну ціну. До всього, нам нав’язують купувати ті ліки, які нам непотрібні", – додає Ігор Палиця й наводить приклад із закупівлею тромболітиків та вимушене лікування інфарктів старими методами.

Читайте також: Нардеп від Луцька звернувся до влади та закликав її діяти

"Вони ставили над нами, над українцями, над Україною, експерименти. При чому давали нам гроші в кредит і забирали ті самі гроші попередньою оплатою собі за ліки, – зазначає нардеп. – Коли закінчиться аудит, ми побачимо, скільки вони вкрали грошей".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook