Мешканці луцького будинку №38, що по вулиці Кравчука, живуть під загрозою потопу. Причина – аварійний водопровідний стояк. Багатоповерхівка перебуває на балансі Товариства "М.Ж.К", отож власники квартир сподіваються, що комунальники зарадять ситуації.

Читайте також: У Луцьку правоохоронці обшукали підприємство, де вимагали хабарі за розмитнення автівок

Затоплення однієї з квартир у луцькій багатоповерхівці трапилося ще два тижні тому. ЇЇ мешканка Маргарита Важеха розповіла, що про лихо їй телефоном повідомила дочка.

"Трубу прорвало стояка холодної води. Звичайно затопило підлогу в коридорі повністю в спальні і на кухні була вода. Ну викликали з МЖК, перекрили воду холодну. Вони прийшли, перекрили воду і пішли. Це була година 11-та дня. Після 6-ти годин люди прийшли з роботи, почали користуватися гарячою водою, холодною водою і вона почала текти, і то так капітально текти", – каже Маргарита Важеха, мешканка будинку.

Читайте також: У Луцьку на будівництві атовцю відірвало ногу

Жінка розповідає, що воду в квартирі вона вичерпувала відрами. Отож, знову довелося викликати сантехніків, які перекрили вже кран гарячої води.

"На другий день прийшли, залатали ту трубу, що текла – почало текти в іншому місці. Знову почала текти вода. Викликали зварювальника, заварили і зварювальник каже – я боюся чіпати цю трубу, вона зараз розсиплеться. Ну казали нам в МЖК – напишіть заяву, у нас тільки два сантехніки. Не знаємо коли це буде", – додає  Маргарита Важеха, мешканка будинку.

Маргарита Важеха каже, що мешканці під’їзду живуть як на "пороховій бочці". Страшно залишати оселі, тим більше – кудись їхати надовго. Нарікають також і на те, що МЖК не спішить ремонтувати старі прогнилі труби в будинку. При чому течуть вони і в підвалі. Буквально днями через прорив труби води тут було по пояс.

"На заклики на прохання мешканців будинку МЖК дуже так скупо реагує, то в них зварювальника нема, бригади, то ще щось, то ще щось. Я представляю інтереси мешканців будинку, я хочу звернутися до МЖК, ми готові сприяти всіляко, щоби нам поміняли хоча би стояки на гарячу і холодну воду. Тому що катастрофа може бути в любий момент", – каже Олександр Герасимчук, представник мешканців будинку.

До слова, як проінформував їх представник Олексантр Герасимчук, перспектива відмови від послуг МЖК та утворення ОСББ на разі вже розглядається. Але спочатку Товариство МЖК, на думку мешканців, повинно відремонтувати в будинку сантехніку.

"Якщо ми відмовимося сьогодні, то скільки років їм платилося і нічого не робилося. Перш ніж ми відмовимося, то хай вони нам хоча би стояки поміняють. Плата йде з кожної квартири і тут боржників як таких і нема. І тому буде нечесно, якщо ми просто так відмовимося від МЖК. Тобто ми на даному етапі будемо вимагати, звертатися до правоохоронних органів, до інших служб, якщо МЖК нам не буде йти назустріч", – додає Олександр Герасимчук.

Натомість у МЖК стверджують, що мешканці вже написали письмові заяви із проханням провести заміну стояка. Втім матеріали мають купляти самотужки.

Отож, за словами директора Товариства МЖК Валерія Ковалюка, все залежить від того, як швидко мешканці будинку куплять матеріали для заміни стояка. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook