Невдовзі настане світле свято Великодня, яке заведено святкувати в колі родини і найближчих людей. Важливою складовою є великодній стіл: страви, свічки, посуд, скатертина та багато інших деталей.

Читайте також: Якою буде погода на Великдень в Україні

Затишні дрібниці декору додадуть святу особливого, урочистого й душевного колориту. Експерти розповіли Vogue, як правильно накрити стіл, – передає Obozrevatel.

Текстиль

Пасхальна колекція посуду 2021.

Скатертину для святкового столу треба добирати пастельних відтінків, які асоціюються з Великоднем: світло-блакитний, жовтий, білий, світло-зелений. Саме ці кольори символізують весну, свіжість і нове життя. Декораторка й експертка сервірування Світлана Сабрі каже, що не варто обмежуватися лише одним кольором, потрібно користуватися правилом трьох – один основний відтінок і під нього добирати ще два.

Аксесуари до столу

На пасху прикрашають стіл кроликами, курочками і квітами.

Прикрасам на святковому столі варто приділити більшої уваги. Жоден декор не обійдеться без квітів, особливо на свято Великодня. Ви можете оформити квіткову композицію на свій смак. Експерти радять використовувати сезонні квіти: гілочки вишні, абрикосу, магнолії, тюльпани чи нарциси. Букет можна прикрасити декоративними яйцями.

Читайте також: Великдень 2021 в Україні: історія, традиції і дата свята

На столі виставити різноманітні статуетки: кролики, курчата, янголи тощо. Також придбати тематичні серветки та підставки для яєць – головне не виходити за межі обраної барвної гами.

Посуд

Посуд на Великдень варто підбирати у свілих відтінках

Перед святами в магазинах з'являється широкий асортимент посуду. Немає суворих правил, якого кольору чи стилю повинні бути столові прибори. Усе залежить від вашої фантазії. «Головне, щоб ви поєднували посуд із текстилем і декором на столі та все мало вигляд гармонійний», – поділилася Світлана Сабрі.

Стіл варто серверувати класичними столовими приборами.

Якщо вибрати посуд із малюнком – варто придбати однотонний текстиль, щоб уникнути «строкатості». І навпаки – в тандемі з монохромними тарілками потрібно експериментувати з візерунками на скатертині. Добираючи столові прибори варто віддати перевагу класичному стилю.

Свічки

Свічки мають бути на пасхальному столі

Особливе місце на столі варто приділити свічкам. Їх можна обрати у вигляді різних тварин, наприклад, у формі пташок. Адже пернаті – символ родинного затишку. Також святкової атмосфери додадуть ароматичні свічки з оліями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook