В Україні з 1 вересня розпочинається новий навчальний рік і правила відвідування навчальних закладів суттєво змінилися у зв'язку з пандемією коронавірусу і карантином.

Читайте також: В Україні в новому навчальному році продовжать навчання по телевізору (деталі)

Батьків школярів хвилює питання про те, як працюватимуть шкільні їдальні з 1 вересня і буде можливість дітям отримувати харчування в школах. У Міністерстві освіти та науки розповіли, як будуть працювати їдальні. Про це повідомляють "Українські новини".

З 1 вересня в школах України буде заборонено в їдальнях організації харчування дітей за принципом "шведського столу". Між столами обов'язково повинна бути соціальна дистанція, а всі працівники шкільних їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках.

Читайте також: Скільки коштує зібрати дитину в школу: батькам підрахували витрати

Також рекомендовано скласти графіки харчування для різних класів, щоб уникнути скупчення дітей. Між столами відстань повинна бути не менше півтора метра. За одним столом дозволено перебувати одночасно тільки 4 учням.

Кухарі будуть працювати у захисних масках і одноразових рукавичках. Касири й ті працівники їдалень, які видають страви, зобов'язані використовувати захисні окуляри або щитки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook