Предстоятель Російської православної церкви в Україні Онуфрій дивно поводився під час великоднього богослужіння, зокрема розкидував освячені яйця між парафіянами. Про це повідомляє «Духовний фронт України» та наводить відповідне відео.

Читайте також: Волинян обурило вітання настоятеля московського патріархату Онуфрія з Великоднем (фото)

На відео видно, як Онуфрій бере із кошика яйця і кидає ними в парафіян, які стоять на богослужінні й намагаються зловити яйця. Багато із кинутих Онуфрієм яєць впало на підлогу. Це все супроводжується церковними піснями і порушенням карантинного режиму, адже більшість із парафіян були без масок.

У коментарях під дописом люди висловили своє обурення таким вчинком Онуфрія.

«Що неможливо було роздати в руки людям? Кидають, як собакам ужас, і то собаком підходять і накладають у посуд, Господи, прости нас грішників. І це ж Онуфрій, який це ж священне все, і як так можна, я в перше таке бачу», – написала Галина Євдокимова.

«…такого приниження прихожан, я ще не бачила. Нагадує ситуацію, коли в Росії млинці совковою лопатою роздавали», – написала Русіта Назарчук.

Як розповів Духовному Фронту України релігійний аналітик Володимир Мельник, традиція розкидувати яйця на Великдень масового поширення набула після обкидання яйцями ієрархом РПЦ Кирилом (Павловим) у кінці 90-х.

Читайте також: "В Україні більше немає УПЦ МП", – Вселенський патріарх

Мельник також був здивований побаченим відео з Онуфрієм і пояснив, що навіть у РПЦ намагалися розкидувати яйця по одному, а не всі разом: «Уперше бачу, щоби розкидали, як сміття. Все ж більше намагаються, щоби напевно не впало на підлогу, а тут, наче сміття чи посів чогось…».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook