У неділю, 30 червня, відзначається найдавніше християнське свято, Мануйло і Савелій, яке у народі називають Сонцестій. Прикмети кажуть, що цей день дуже небезпечний, адже ви легко можете накликати на себе біду.

Читайте також: Перший дякував за Томос та нагородив Порошенка: Філарета підловили на відвертій брехні

У народі вірили, що у день Сонестію нечиста сила ходить по землі і шукає жертв. Демони можуть навіть вселитися в людей і заволодіти їхньою домашньою худобою. За переказами, тільки рідний дім може захистити вас від небезпеки, пише Znaj.ua.

Особливо боялися білих корів, які з'являлися біля воріт. Вважалося, що нечиста сила може прикинутися худобою, щоб її поставили у хлів. Тоді вона починала пакостити: псувати молоко і яйця. 

У свято Мануйло і Савелій люди стають дратівилвими і агресивними, тому нерідко трапляються різні злочини.

Згідно з прикметами, 30 червня не можна ходити купатися, особливо молодим дівчатам. У цей день біля води гуляє богиня смерті Морена, яка дуже любить топити дівчат, щоб забрати їхню молодість і красу.

Читайте також: "Не змерзніть": синоптик попередила про похолодання в Україні

Також, у неділю, 30 червня, в Україні відзначають свято День молоді. Щорічно у цей день проводять різні концерти та заходи.

Національним святом в Україні День молоді став у 1994 завдяки указу президента Леоніда Кравчука. Згідно офіційними нормами ВООЗ, людина вважається молодою до 44-річного віку. В Україні під категорію "молодь" підпадають люди від 18 до 35 років.

В СРСР День радянської молоді святкували у останню неділю червня з 1958 року. Міжнародний День молоді відзначається 12 серпня завдяки указу ООН. Таким чином у світі намагаються залучити молоде покоління до соціальної і політичної сфери.

В Україні у День молоді часто проводять різні цікаві заходи. Часто у цей день в містах влаштовують благодійні акції, флешмоби і фестивалі. У Кабміні на честь свята вручають премії та нагороди талановитим українцям.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook