Багато українців вважає, що магазинну курятину "напихають" гормонами і антибіотиками.
Читайте також: Коли найкраще купувати новорічні іграшки й подарунки: поради експерта
Однак, це в своєму відеоблозі спростовує дитячий лікар Євген Комаровський.
"При вирощуванні курчат в промислових умовах дійсно використовуються антибіотики, але їх застосування закінчується, як правило, за 2-3 тижні до того, як курка потрапляє в магазин.
А гормони – зовсім не використовуються. Бройлери ростуть швидко і без гормонів, тому що бройлери – це продукт селекції, а швидке зростання – це їхня генетична особливість", – розповів він.
Читайте також: Лікар Комаровський: "Якщо стукати по спині людину, яка вдавилася, у неї може зупинитися дихання"
Годувати дітей магазинною куркою можна і потрібно, каже лікар. Вона багата білками, які легко засвоюються дитячим організмом. Тому гнатися виключно за домашнім м'ясом – немає сенсу, запевняє Комаровський.
"Це недорого, це може собі дозволити кожна сім'я", – зазначив він.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає