Президент України Володимир Зеленський в Об'єднаних Арабських Еміратах зустрічався з наслідним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном.

Читайте також: Водійські посвідчення України визнали в Арабських Еміратах

Як повідомляє інформагентство WАМ, сторони обговорили питання посилення співпраці, регіональні та міжнародні питання.

Також у зустрічі брали участь заступник прем'єр-міністра – міністр внутрішніх справ ОАЕ шейх Сейф бін Заїд Аль Нагаян і заступник прем'єр-міністра – міністр у справах президента шейх Мансур бін Заїд Аль Нагаян.

"Його Високість і пан Президент обговорили різні аспекти технологічного, економічного та комерційного співробітництва між двома країнами, поруч з розвитком пов'язаних із пандемією коронавірусу подій і міжнародного співробітництва для подолання її наслідків на різних людських і економічних рівнях", – йдеться в публікації.

На зустрічі арабська сторона підкреслила, що вона є "прихильником миру, стабільності і співіснування в регіоні і світі" і через це "завжди закликає до діалогу і політичного вирішення проблем і конфліктів між країнами в усіх регіонах світу".

В Офісі президента додали, що у межах офіційного візиту українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від 3 млрд дол США.

Зокрема, були підписані меморандуми про взаєморозуміння між Фондом державного майна України та інвестиційним фондом Mubadala. Вони спрямовані на поглиблення співпраці в межах опрацювання перспективних інвестиційних проєктів та участі еміратської сторони у програмі приватизації державної власності в Україні.

Читайте також: Зеленський запропонував ОАЕ співпрацю у космічній сфері

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з компанією INTELMAX Management Consulting, який передбачає співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom, який забезпечить підвищену безпеку та прозорість.

Також були підписані документи у галузі оборони, у рамках яких, зокрема, обговорювалася можливість побудови спільних заводів за межами України.

Крім того, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу і трейдингової компанії задля забезпечення продовольчої безпеки.

Поряд із цим 18 українських приватних компаній, серед яких "Інтерпайп", Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior, підписали меморандуми з державним інвестфондом Mubadala.

Крім офіційної зустрічі, Зеленський відвідав меморіал Вахат аль-кара, національної та культурної пам'ятки Абу-Дабі, покликаної увічнити пам'ять про жертви і героїчні подвиги мучеників з ОАЕ щодо захисту своєї батьківщини і її досягнень. Відзначається, що президент України взяв участь у церемонії і поклав вінок до пам'ятника.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook