У Луцьку, сьогодні 11 вересня, на площі у Замку Любарта відбулося представлення нової політичної сили "За майбутнє", лідером якої є народний депутат Ігор Палиця. Познайомитися зі своїми однодумцями, з новими обличчями й лідерами на форум в Луцьк з’їхалися кілька сотень прихильників політсили. На зустрічі учасники визначали найболючіші проблеми та питання регіону.

Читайте також: "Збільшуйте кількість кисню та ПЛР-тестів": Ігор Палиця проінспектував інфекційний госпіталь на Волині

На форумі політичної партії "За майбутнє" були присутні і народні депутати, які разом із лідером Ігорем Палицею хочуть досягти кращого життя для українців. Зокрема, спікерами з’їзду були народні депутати України Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Степан Івахів, Вячеслав Рубльов, голова Жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова, доктор медичних наук В’ячеслав Камінський та представники влади на Волині.

"Ставити амбітні цілі та досягати кращого життя"

"У нас є потужна команда, готова брати відповідальність. У нас є потужний лідер Ігор Палиця, який веде команду до перемоги. Тому я переконаний, що цей форум стане відліком нашої успішної виборчої кампанії", – почав свій виступ з таких слів народний депутат Ігор Гузь, додавши, що залі зібралися ті люди, які в змозі впродовж 5 років вести Волинь до перемоги та нових здобутків.

"Тут зібралися майбутні керівники області, районів, міст та ОТГ, у яких достатньо мотивації, енергії та досвіду, щоб за наступні 5 років досягти економічного прориву на Волині та щоб усі заздрили нашим здобуткам", – зазначив народний обранець.

Найбільш болючим питанням для Ігоря Гузя було питання саме розвитку області, як прикордонного регіону, а зокрема – це питання дорожнього сполучення.

"Якщо ми говоримо про розвиток будь–якого регіону, в тому числі прикордонного, дуже важливе є питання дорожнього сполучення. І тут ми з колегами, останній рік зокрема, незважаючи на всі виклики, намагаємося максимально відстоювати інтереси області на центральному рівні, залучаючи сюди ресурси й Укравтодору, і Служби автомобільних доріг. Зроблено вже багато, але ми повинні ставити амбітні завдання – на Волині, і в прикордонні зокрема, мають бути хороші якісні дороги.

На жаль, ми багато втратили за останні роки. І це наш шанс залучати інвестиції. Для цього не потрібно чекати або дивитися в минуле – треба шукати інвестора, зокрема закордонного. Їхати переконувати, створювати індустріальні парки і розкривати потенціал області. Ми з вами – це нова енергія нашого краю. І ті майбутні керівники, що присутні тут, мають боротися за інвестиції. Тому що місцева влада не хоче грати у "велику політику" – вона прагне збільшення кількості робочих місць, збільшення отримання податків, встановлення освітлення, прокладання нових доріг та ще багатьох чинників, які так само хвилюють кожного волинянина", – підсумував політик.

Натомість, народний депутат Ірина Констанкевич, як освітянка, зазначила, що першочерговим завданням суспільства, яке дбає про власне майбутнє, має бути якісна та доступна для всіх учнів освіта. Вона зазначила, що інвестиції потрібно робити у медицину, професію та освіту, адже це людський капітал без якого немає майбутнього. А саме тому політична партія "за майбутнє" має багато освітніх ініціатив.

"Ми послідовно відстоюємо зарплату освітян. Ми послідовно відстоюємо ЗНО. Ми були співавторами законів про фахову передвищу освіту, професійну освіту. Ми відстоюємо сільську освіту. Ми єдині, хто послідовно стоїть за українську мову в освіті. Те, що ми зробили, спонукає нас і далі відстоювати наше бачення освіти. Вона має бути сучасною, якісною, дитиноцентричною. Але вона має бути доступною. Не лише в містах і обласних центрах. Вона має бути доступною в кожному селі. Там, де є діти, ми маємо забезпечити освіту", – заявила Ірина Мирославівна і додала, що на її – 23 окрузі, за останні роки почали будувати 4 школи.

"За рік на моєму 23 окрузі була збудована нова школа – у селі Карасин. І тут присутній чоловік, Ігор Терещенко, який це зробив. Коли нам малюють кошториси на сто мільйонів, він збудував школу за 10 мільйонів. І ця людина в нашій команді. Окрім того будується ще 3 школи", – зазначила народна депутатка.

Проте, на відміну від своїх колег, народний депутат Вячеслав Рубльов вважає, що основними завданнями є фінансова допомога громадам. Адже у складний карантинний період, усі громади взяли на себе величезний удар у боротьбі з коронавірусом.

"За децентралізацією іде фінансова децентралізація. Кабмін не розуміє, наскільки важливо підтримувати громади. Ті кошти, які пропонувалися на розвиток громад, сьогодні не надійшли. Громади, які на них сподівалися, нині змушені викручуватися, перекроювати бюджети. Основний удар пандемії місцеві громади також взяли на себе. Ми прекрасно пам'ятаємо ті 120 мільйонів (бюджет – ред.), які ми виділили на цю боротьбу.

Сьогодні в процесі децентралізації ми повинні, як ніколи, розуміти, що кадри вирішують все. Ще рік тому ми повірили хорошим людям, які, можливо, є хорошими фотографами чи перукарями. Однак вони не виправдали наших сподівань. І вкотре ми можемо підтвердити, що людина професійна, коли вона бере відповідальність за громаду, за команду, коли команда будується з місцевої ради до Верховної. І саме приклад Волинської облради показав, як може діяти успішне місцеве самоврядування", – зазначив нардеп.

Окрім того, доктор медичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії медичних наук України В’ячеслав Камінський заявив, йому дуже приємно, що партія "За майбутнє" виступає за збереження та заохочування народжуваності в країні.

"Ми сьогодні стали свідками річниці з дня відкриття Перинатального центру в Луцьку. Він нині уособлює всі ті найкращі якості репродуктивної перинатальної медицини, які є в світі. І це добре, що на Волині є райони, де мешкають багатодітні родини. Хочеться щоб традиція, коли в сім’ї багато дітей, відновилася. Хочеться, щоб амбітні плани політ сили "За майбутнє" щодо здорової нації, були реалізовані, бо від того залежить чи відбудеться наша держава!", – зазначив В’ячеслав Камінський.

Нова політична сила "За майбутнє" об’єднала в собі і політичних опонентів. Усі учасники форуму вважають, що це вдалося зробити саме завдяки професіоналізму Ігоря Палиці – лідера політичної сили.

Читайте також: Команда "За майбутнє" всюди йде на перемогу (фото)

"Створити самим своє майбутнє"

"Ми повинні об’єднатися. У цьому залі присутні різні люди, люди, які підтримували різні партії і були конкурентами, люди, які розмовляють різними мовами – українською, російською, білоруською та іншими. Ті, які ходять до різних церков та інші. Тут зібралися ті, як щоразу, голосуючи, думали, що тепер буде краще. Але ніхто з тих, хто женеться за політичними рейтингами, аби вкласти їх у себе в кишені, ніколи не зробить щастя нам. Вони весь час будуть намагатися, аби щоразу було гірше.

Наше завдання – переконати виборців, що ми точно та команда, яка принесе щастя Волині. Цих людей об’єднує одне: вони не вірять Юлям, Пєтям, Славам, Вовам. Вони вирішили вперше за 29 років створити самі своє майбутнє. У нас катастрофа в усьому, але є час її зупинити. Потрібно, щоб дітей народжувалося більше, ніж вмирало, щоб за кордон не втікали, щоб наші регіони були інвестиційно привабливими. Ми відстоюємо свої права, бо без них не буде розвитку економіки. Між нами немає бар’єру "хто де був", ми перегорнули цю сторінку. Нам треба не їхати, а бігти дуже швидко, бо в нас є останній шанс отримати від країни те, що вона нам може дати – щасливе майбутнє наших дітей", – зазначив Ігор Палиця, додавши, що в залі присутній його колишній опонент Степан Івахів, з яким вони не мало "горщиків побили", але сівши за стіл переговорів дійшли до спільної мети – боротися за краще майбутнє.

Ігор Палиця вважає, тепер колишні опоненти крок за кроком стають друзями, хоча ще вчора вважали один одного ворогами. Усе це для того, аби на ділі зробити Україну і Волинь зокрема потужними, конкурентоспроможними та процвітаючими.

Після цих слів голови партії "За майбутнє", Ігор Петрович надав слово і своєму колишньому опонентові Степану Івахіву.

"Я завжди і у Верховній Раді, і у бізнесі викладаюся сповна, проте поки кожен волинянин, поки кожен українець не відчує себе щасливим у рідній країні, справа виконана не до кінця. Я кожного разу кажу всім: "Люди, я реаліст, я людина прагматична, не романтик. До тих пір, поки ви не скажете, що вам стало жити краще, я не зробив нічого. Я просто сильно старався", і саме тому зараз я в цій команді, тому я сьогодні тут. Бо я точно знаю, що я не все зробив. У мене є амбіції. Я колись пішов у політику і не вважаю, що я зробив усе можливе. Я вірю, що з цими людьми ми досягнемо успіху, бо у них також є амбіції, особливо стосовно рідного краю – Волині", – зазначив Степан Івахів додавши, що Ігор Палиця не "дасть задню" і буде на максимум викладатися, аби Волинь розцвіла по-новому.

"За майбутнє" – команда, яка об'єднує професіоналів

Зібравши у своїй команді професіоналів, вони розповіли, чому вибрали саме цю політичну силу – "За майбутнє".

Зокрема, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук заявив, що зараз ми, українці, є свідками того, яка чинна влада безсильна перед зовнішніми та внутрішніми загрозами, які щодня стають на її шляху. Влада молода та некомпетентна, тому він і вибрав політичну партію "За майбутнє", адже вона зібрала професіоналів та майстрів своєї справи.

 "На моє переконання, лідерами мають стати люди, що не лише знають, які рішення ухвалювати, не завжди вони будуть прості та популярні, а ті хто готовий приймати їх і може проконтролювати їх виконання.

У команді "За майбутнє" є різні люди. Вони мають різне минуле, вік, професії та бачення рішення проблем. Але їх об'єднує те, що вони вболівають за успішний, процвітаючий та потужний Луцьк. Це підприємці, медичні працівники, ветерани АТО, фінансисти та економісти. Ці люди знають ціну відповідальності. Я переконаний, що ми переможемо. І після цього, усвідомлюючи всю відповідальність, ми почнемо створювати краще та щасливе майбутнє", – зазначив Ігор Поліщук, додавши, що в березні цього року на початку пандемії коронавірусу саме фонд Ігоря Палиці "Тільки Разом" допоміг Луцьку та Волині підготуватися до викликів.

Очільниця Волинської обласної ради Ірина Вахович заявила, що за 29 років своєї незалежності Україна так і не змогла розбудувати розвинену та потужну економіку, хоча мала й досі має для цього всі можливості.

"Наша країна, яка перша в історії збудувала ракетні двигуни, яка будувала космічну та авіапромисловість, сьогодні втрачає ці можливості. До 2003 року частка витрат на науку становила десь 1–1,5% ВВП. Але, починаючи з 2003 року, і до сьогодні йде спадаюча пряма. І на сьогодні маємо ледве 0,5%. За ці 17 років влада зробила все, щоб занурити Україну в боргову залежність. Окрім того, відсутність дешевого кредитування, занизька рентабельність бізнесу та падіння доходів населення – це друга проблема влади. Люди не вмотивовані працювати, не мають робочих місць та виїжджають за кордон. Тому нам треба якомога скоріше зайнятися підживленням економіки, щоб усіх перелічених причин занепаду можна було уникнути в майбутньому. Це та стратегія, яка повинна бути реалізована на всіх рівнях влади. Але це треба тільки професійним людям. Тому в нас є великий шанс об’єднатися, і Ігор Петрович це робить. Він показав це на прикладі Волинської області, як можна об’єднувати людей з різними підходами, різними вподобаннями, різними переконаннями для того, щоб бути націленими на результат", – зазначила Ірина Вахович.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook