Лікарю-гінекологу, якого було затримано за сутенерство, Луцький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. У лікарні не знали про судимості.

Читайте також: У Луцьку вдруге затримали лікаря-гінеколога, який займався сутенерством (фото)

Про це Суспільному розповіла речниця прокуратури області Наталія Мурахевич.

У Цуманській районній лікарні, де працював до затримання лікар, у відповідь на інформаційний запит повідомили, що про попередні судимості гінеколога не знали. Медик Стефанюк В.П. працював у них з 23 квітня. Конкурсу на посаду акушера-гінеколога не проводили.

«Директор лікарні не був попереджений про наявність судимості лікаря», – йдеться у відповіді Цуманської лікарні на інформаційний запит.

Читайте також: Стало відомо, у якій лікарні на Волині працює гінеколог, котрий займався сутенерством

В медзакладі додали, що за період роботи скарг з боку пацієнтів на Стефанюка В.П. не було. «Виконував обов’язки сумлінно», – кажуть в лікарні.

Зі слів Наталії Мурахевич, прокурори збираються оскаржувати рішення міськрайонного суду про обрання міри запобіжного заходу. Проситимуть змінити лікарю домашній арешт на тримання під вартою.

Нагадаємо, 31 травня правоохоронці вдруге затримали лікаря-гінеколога, який продовжував займатися сутенерством. Підозрюваний за організацію зустрічі з жінками просив від 800 до 1,5 тисячі гривень. Чоловік бронював готелі й сауни. З кожного клієнта медик отримував свою частину грошової вигоди – від 300 до 500 гривень.

Вперше діяльність лікаря викрили торік в жовтні. Тоді Василю Стефанюку суд присудив умовний термін з випробуванням на три роки. Його звинувачували у сутенерстві. 53-річний медик визнав свою вину. З жіночої консультації обласного центру, де працював до першого затримання, звільнився.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook