Колишній фінансовий директор луцького "Кромберг енд Шуберт" Олександр Шаварський судиться з підприємством. Каже, що його звільнили, бо він не погоджувався з думкою керівників щодо скорочення заробітних плат працівників. Представники підприємства цей факт у суді заперечують. Кажуть: на підприємстві провели аудит і виявили низку порушень, тому чоловіка і звільнили.

Про це йдеться у сюжеті Аверсу, пише Перший.

Читайте також: Збереження робочих місць та "карантинні" виплати: як на Волині допомагають вижити бізнесу

Олександр Шаварський 7 років відпрацював на підприємстві "Кромберг енд Шуберт", але з чергового відрядження повернувся вже безробітним. Розповідає, що через пандемію ковід-19 на підприємстві хотіли зменшити заробітні плати працівникам, але він був проти цього. Поїхав у відрядження до Житомира і почув, що більше йому не довіряють і пропонують звільнитись за згодою сторін. 

"Власники були не задоволені моєю принциповою позицією і вирішили мене звільнити через надумані підстави. В період пандемії я принципово висловлював незгоду з власниками підприємствами щодо необхідності зменшити виплати нашим працівникам, адже обсяги діяльності підприємства майже не зменшились, не було підстав до зменшення", – каже Шаварський.

Читайте також: Працівники "Кромберга" порівняли умови праці із СІЗО

Чоловік каже, що за роки його керівництва на підприємстві воно неодноразово було визнано кращим за показниками діяльності. Тож, чоловіка й обурила така "подяка" і він вирішив позиватись до суду. До того ж, трудовий контракт передбачав попередження керівника за три тижні до звільнення і виплату певної компенсації. Окрім того, Олександр Шаварський мав статус одинокого батька, тому керівництво взагалі не мало права звільняти чоловіка, який сам виховує дитину та ще й в час пандемії. 

"Мене заманили для ніби-то обговорення бюджету, хоча нічого такого не було. Зустріли мене адвокати з найдорожчими гонорарами в Україні, які почали розповідати про якесь порушення. Це звичайно створило певний тиск, коли я не очікував цього", – каже чоловік.

На судовому засіданні у Луцькому міськрайонному суді адвокат від "Кромбергу" запросив свідків, які були присутні під час підписання заяви на звільнення. Причина розірвання трудових відносин свідки пояснили «втратою довіри з боку керівництва». Вони заявляють, що тиску з боку власників на Олександра Шаварського не було, а звільнили його через результати проведеного аудиту.

Натомість чоловік це повністю заперечує і каже, що ніякого аудиту не було. Отож, додає, що сподівається на справедливе рішення суду. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook