Господарський суд Волинської області продовжує розглядати справу за заявою столичного ТзОВ «ГазТехКомплект» до ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс» про визнання останнього банкрутом, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що не так давно Господарським судом було винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс».

Так, заявник звернувся до суду із заявою про банкрутство підприємства через невиконання наказів Господарського суду на суму 621 544 гривні. Ухвалою суду було затверджено реєстр вимог кредиторів боржника ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс».

Тож, на адресу суду арбітражним керуючим було подане клопотання про визнання підприємства банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора боржника.

В першому судовому засіданні представник одного з кредиторів ТзОВ «Сантос Капітал» заявив клопотання про відкладення розгляду справи, так як арбітражним керуючим при формуванні комітету кредиторів та подання клопотання до суду про визнання боржника банкрутом здійснювала на підставі старих законів. Так, кредитор просить ліквідатора провести всі дії заново, за нововведеною редакцію. Відтак, справу було відкладено.

Однак на судовому засіданні сторони вирішили приховати інформацію, не розголошувати її та заявили, що хочуть, аби справа слухалася в закритому судовому засіданні. Таким чином вони подали клопотання, аби суд заборонив журналістам бути присутніми на слуханні.

З огляду на клопотання це наштовхує на думку, що у випадку з банкрутством ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс» не потрібні  "зайві" вуха та очі, які можуть висвітлити у ЗМІ невигідну для них інформацію саме керівництву компанії. Вочевидь власникам є що приховувати. Та й з огляду на те, скільки компаній та дрібних фірм, які так чи інакше підконтрольні корпорації нардепів-олігархів Івахіва та Єремеєва "Континіум", стали банкрутами за останній рік - стає очевидним що керінвицтво незацікавлене у висвітленні такої інформації. Більше того, у ЗМІ вже неодноразово писалось про те, що фірми з цієї когорти банкрутять одна одну, як у випадку з ТОВ «Нафтова компанія «Галичина-Інвест».