Білорусь готова скасувати торговельні обмеження щодо України. Однак на такий крок підуть тільки в тому разі, якщо всі заборони зніме Україна.

Читайте також: Контрабанда продуктів, квітів і сигарет: опублікували другу частину розслідування про Лукашенка

Про це Радіо Свобода розповів перший заступник міністра закордонних справ РБ Олександр Гур'янов. Він стверджує, що рішення про ліцензування не стало наслідком реакції України щодо ситуації з Романом Протасевичем і Софією Сапегою.

«Ми готові повністю скасувати всі наші рішення, ми готові повернути в повному обсязі режим вільної торгівлі, але тільки тоді, коли Україна перегляне ті заходи, які було ухвалено щодо продукції білоруської сторони та де-факто було спрямовано на те, щоб просто обмежити конкуренцію з боку білоруських виробників», − сказав Гурʼянов.

Раніше Білорусь ввела режим особливих ліцензій на цілу низку українських товарів. Рішення розраховано на шість місяців. У Кабінеті міністрів вважають, що так влада Білорусі ввела необґрунтовано дискримінаційні норми.

Читайте також: Україна повністю закрила небо для Білорусі

Ліцензування зачепить імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook