Депутати Луцької районної ради висловили рішучий протест проти необґрунтованого зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення ціни за транспортування, розподіл природного газу та вимагають скасувати підвищені тарифи, відновити пільгові тарифи на електроенергію та не допустити подібних ситуацій в майбутньому.

Читайте також: "Турбота" у платіжках від керманичів держави: Луцькрада виступила проти підвищення тарифів та продовження локдауну (фоторепортаж)

Відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України депутати підтримали 18 січня, під час пленарного засідання третьої позачергової сесії восьмого скликання Луцької районної ради, яке пройшло під головуванням голови Олександра Омельчука. Про це йдеться на сайті райради.

До звернення були внесені доповнення та прийнято рішення направити його до керівництва країни.

Подаємо офіційний текст документа:

"ЗВЕРНЕННЯ Луцької районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо скасування підвищених тарифів

Ми, депутати Луцької районної ради, які представляють інтереси кількасот тисячної громади, глибоко обурені ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії. В умовах тривалого коронавірусного карантину, затяжної війни з російським окупантом, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності українців, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  підготувала "різдвяний подарунок", абсолютно необґрунтовано піднявши тарифи на житлово-комунальні послуги. В січневих платіжках українці вкотре побачать реальну "турботу та підтримку" від найвищих керманичів держави. Ми, депутати Луцької районної ради, не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашого краю.

На сьогодні Українська держава володіє достатнім потенціалом щодо повного забезпечення себе газом власного видобутку. Разом із тим, в Україні уже декілька місяців поспіль зростають ціни на електроенергію, газ, його транспортування. Разом з тим, скасовано пільгові тарифи для населення на електроенергію.  Ситуація, що склалася в енергетичній сфері держави, вже спровокувала соціальний вибух, який призвів до масового перекриття доріг та інших акцій протесту, які при невжитті дієвих заходів будуть наростати.

Підняття тарифів – не той шлях, яким має йти влада.

Ми, депутати Луцької районної ради, такі дії центральних органів влади вважаємо геноцидом українського народу та знищенням вітчизняної економіки.

Для початку необхідно ліквідувати корумпованість, олігархічну залежність,  непрозорість та неефективність у енергетичній галузі України та провести дієві реформи.

Читайте також: Волинські депутати вимагають скасовувати підвищення тарифів для населення (сесійний фоторепортаж)

На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Луцька районна рада висловлює рішучий протест проти необґрунтованого зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення ціни за транспортування, розподіл природного газу та вимагає скасувати підвищені тарифи, відновити пільгові тарифи на електроенергію та не допустити подібних ситуацій в майбутньому.

Також вимагаємо внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік задля забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення", – йдеться у зверненні.

Документ схвалено депутатами районної ради на позачерговій 3 сесії районної ради 18 січня 2021 року.

Нагадаємо, що партія "За майбутнє" вимагає від уряду встановити економічно обґрунтовані тарифи на газ, електроенергію та водопостачання, а також ввести мораторій на підвищення цін на комунальні послуги щонайменше на 1 рік. Відповідний законопроєкт буде винесений на розгляд Верховної Ради вже найближчим часом.

Також зазначимо, що подібні звернення уже прийняли депутати Волинської облради та Луцької міськради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook