Дружина депутата Волинської обласної ради Юрія Гупала досі судиться з податковою – у Волинському окружному адміністративному суді розглядають одразу декілька справ. Цього разу слухали позов підприємиці до податківців, які, на її думку, нарахували їй зайві податки на транспортні послуги, які надавала її фірма.

Читайте також: Дружина депутата Волиньради намагається скасувати 2 млн грн боргу перед ДФС

Підприємець Людмила Гупало – дружина депутата облради від "Солідарності" Юрія Гупала через суд позивається до Головного управління ДФС у Волинській області. Мовляв, податки для  її фірми, яка займається міжнародними перевезеннями, нарахували некоректно. А все тому, що в податковому зобов’язанні не врахували той факт, що автомобіль "Тойота королла", який належить фірмі Людмили Гупало,  використовувався суто в господарських цілях, а не в особистих.

Аби розібратись у цій справі дивились навіть показники спідометра автомобіля  й зіставляли їх з подорожніми листами та деклараціями.

За словами представника податкової під час перевірки, їм не надали достатньо документів, які б свідчили про те, що авто використовували лише в потребах фірми. Й до того ж вони помітили, що цифри в окремих  шляхових листах не відповідають цифрам, на спідометрі авто.

"Бачим показання спідометра – при виїзді 3957, при поверненні – 9 770. Тобто майже 7 тисяч різниця. Дивимся розділ 4-ий: "Результати роботи автомобіля" – загальний пробіг – 347 км. Гупало Людмила Василівна, за ким закріплено даний транспортний засіб, протягом даного місяця їздила тільки 347 км. Решта 6 тисяч  їздили незрозуміло", зазначає представник відповідача – Олег Решетник.

Таку невідповідність адвокат Людмили Гупало – Юрій Шишута пояснив банальною опечаткою в подорожніх листах. Також він пояснив, чому на момент перевірки у його підзахисної не було всіх необхідних документів .

Читайте також: Політика чи фінансові махінації: на Волині депутат облради воює з ДФС через бізнес дружини

"Що ставиться в вину Гупало? Ставиться те, що не були надані документи. Документи були надані – суду. Ви тільки стверджуєте, що... Не подали в момент перевірки відповідних документів по рейсах в напрямку Європи. Ми пояснили, чому ми його не подали – тому що це основний рейс був – із Європи в Україну і по ньому основний звіт і йшов. По цьому рейсу подали всі документи. Ті ж рейси були всі догрузки і не так скурпульозно контролювалися. Як тільки документи були отримані в розпорядження Гупало – по них пройшла оплата і питання закрилось. На момент перевірки їх ще не було", – пояснив адвокат Шишута.

Щоб детальніше ознайомитись з усіма письмовими доказами, суддя Руслан Денисюк оголосив перерву в розгляді справи. Рішення мають винести вже 25 вересня.

Нагадаємо – це не єдина справа, в який фігурує дружина депутата. Ще 5 березня на Людмилу Гупало відкрили кримінальне провадження – через ухиляння від сплати податків. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook