У Києві відбулося термінове засідання настоятелів столичних храмів на чолі з главою УПЦ КП і почесним патріархом Філаретом.

Читайте також: Філарет заборонив проводити богослужіння ставленику Епіфанія (відео)

Про це 3 червня  повідомили  в прес-службі патріарха.

Повідомляється, що під час бесіди Філарет поспілкувався з настоятелями з приводу подій в УПЦ. Також були обговорені актуальні питання з життя церкви.

"3 червня 2019 року Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів у своїй резиденції збори настоятелів храмів міста Києва. Під час зборів Святіший Владика проінформував духовенство про хід подій в Українській Православній Церкві і обговорив з присутніми актуальні питання церковного життя", – йдеться в повідомленні.

Як пише Cerkvarium, Філарет в терміновому порядку організував закриті для доступу журналістів збори, щоб примусити духовенство Києва присягнути йому на вірність.

Духовенство зібралося у резиденції Філарета, при цьому, повідомляється, що запрошення було озвучено по телефону архіепісковом Вишгородським Агапітом, який є членом Священного Синоду Православної церкви України.

Читайте також: ПЦУ може втратити томос через Філарета

За інформацією видання, Філарет збирається призначити намісника Видубицького монастиря без схвалення митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.

Джерела Cerkvarium кажуть, що архімандрит Макарій відмовився виконувати вимоги Філарета. Наступні збори під назвою "Народно-церковний собор" відбудеться 11 червня під керівництвом почесного патріарха.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook