Волиняни повинні подати нову заяву для отримання субсидії, Через корупцію в Держгеокадастрі у волинян проблеми із землею (відео), У волинському виші з'явиться нова спеціальність, Шість смертей за добу: де на Волині виявили найбільше нових хворих на COVID-19 (статистика) – такими були головні новини Волині 1 травня.

Читайте також: Попрощалися з бійцем волинської бригади, який загинув на Донбасі (фото, відео)

Волиняни повинні подати нову заяву для отримання субсидії

З 1 травня 2021 року, волиняни, які отримують субсидію, повинні подати нову заяву для її подальшого призначення. Зокрема, Уряд 14 квітня 2021 року вніс зміни до Порядку призначення житлових субсидій.

Відтак, із травня 2021 року, щоб отримати субсидію (у тому числі на наступний період) всім домогосподарствам без винятку, необхідно подати нові заяви про надання житлової субсидії. Разом із заявою волиняни повинні надіслати декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Департамент соціального захисту населення ОДА звертає увагу, що житлова субсидія особам, які звернулися на її отримання у травні-вересні 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня 2021 року.

Впродовж травня-вересня 2021 року документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися від громадян у сільській місцевості – уповноваженими особами, визначеними виконавчими органами ради територіальної громади та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій – також у паперовому вигляді; у містах заяви прийматимуть лише ЦНАПи.

Заява і декларація можуть бути надіслані поштою на адресу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія», офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

Через корупцію в Держгеокадастрі у волинян проблеми із землею (відео)

Проблеми волинян із паями, городами та земельними ділянками – наслідок роботи найбільш корумпованої державної структури – Держгеокадастру. У цьому впевнений голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Разом з головами Володимир-Волинської та Ковельської райрад він обговорив реалії діяльності депутатських корпусів в умовах створення нових районів, у тому числі – земельні конфлікти, які періодично трапляються чи не у кожній громаді Волині.

Читайте також: Послаблення карантину та нові тарифи: які зміни чекають на українців у травні

«Проблема не нова. Вона виникла із найбільш корумпованого органу – Держгеокадастру. Коли я був депутатом обласної ради, ми Василенку (Василь Василенко – колишній керівник волинського Держгеокадастру, – ред.) недовіру висловлювали, але його банально перевели в іншу область, де він надалі очолював обласний геокадастр.

«Вони понастворювали різноманітних схем, керівники мінялися як у шахах, а схеми далі працювали. І сьогодні люди пожинають плоди цієї бурхливої діяльності. На одну ділянку накладалася інша ділянка. Це ніби город, будинок, а через те, що накладена інша ділянка – людина нічого не може зробити, бо вже, виявляється, є новий власник. Всі знаємо про випадок, коли львівські підприємці викупили 200 гектарів бурштиноносних земель у Маневицькому районі через підставних осіб. Хто усе це робив? Держгеокадастр», – розповів у прямому ефірі Олександр Омельчук.

У волинському виші з'явиться нова спеціальність

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки з'явилась нова спеціальність.

В навчальному закладі запровадять навчання за новою програмою «Художня обробка бурштину».

«28 квітня 2021 року на засіданні вченої ради університету ухвалили рішення започаткувати провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Художня обробка бурштину», – йдеться у повідомленні.

Шість смертей за добу: де на Волині виявили найбільше нових хворих на COVID-19 (статистика)

За минулу добу на Волині зареєстровано 185 випадків захворювання на COVID-19.

  • м. Луцьк – 71,

  • Луцький район – 10,

  • Горохівський район – 10,

  • Ківерцівський район – 11,

  • Рожищенський район –1,

  • м. Нововолинськ –10,

  • Володимир-Волинський район – 23,

  • Іваничівський район – 4,

  • Локачинський район – 3,

  • Ковельський район – 24,

  • Любомльський район – 9,

  • Старовижівський район – 1,

  • Турійський район – 1,

  • Любешівський район – 4,

  • Маневицький район – 3.

Читайте також: Українцям можуть відключити гарячу воду: набрали чинності нові правила

Усього станом на 01 травня в області зареєстровано 57 406 випадків.

Одужало – 48996 осіб (за останню добу – 206).

Летальні випадки – 1000 (за останню добу – 6: м.Нововолинськ  – 2, Горохівський район – 1, Рожищенський район – 1, Любомльський район – 1, Старовижівський район – 1).

Методом  ПЛР всього обстежено  221 818  осіб, за минулу добу обстежено – 1205 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook