Директора величезного луцького заводу знову спіймали п'яним за кермом; Чиновник, після застілля у кабінеті голови Волинської ОДА, втікав від журналістів; + 1 смерть: на Волині знову стрімко росте кількість хворих на коронавірус; Витягнув двох своїх бійців: уродженець Волині загинув на Донбасі від осколків міни; Як на Волині рахують хворих на коронавірус і чому дані відрізняються − такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 11 липня.

Читайте також: На Волині виявили небезпечну хворобу у тварин

Директора величезного луцького заводу знову спіймали п'яним за кермом

Директора ПАТ "Електротермометрія" Юрія Малихіна оштрафували на 10 тисяч 200 гривень за керування квадроциклом напідпитку. Посадовцю також доведеться сплатити 425 гривень за керування без документів і 420 гривень судового збору. Відповідне рішення ухвалила суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Рудська 3 липня 2020-го року.

У матеріалах справи йдеться, що поліцейські зупинили Малихіна о 22:30 7-го квітня на автодорозі М-19 неподалік села Копачівка Рожищенського району, коли той керував квадроциклом "BRPOutlander 1000" з ознаками алкогольного сп’яніння. Називати своє ім’я та пред’являти документи поліціянтам порушник відмовився, за що на нього склали постанову за 126 статею Кодексу про адмінправопорушення (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів, або не пред’явила їх для перевірки).

Чоловік відмовився проходити і тест на наявність алкоголю в організмі. Натомість Юрій Малихін сам запропонував поїхати для проходження тесту в лікарню, проте, вже після прибуття у медзаклад, передумав і знову відмовився від нього. Зрештою огляд лікарі провели і підтвердили, що порушник знаходився під дією алкоголю.

На розгляд справи Малихін не з’явився. Адвокат Борис Шумський намагався "витягнути" свого підзахисного, апелюючи до того, що свідками огляду були працівники Нацполіції, а лікар, який встановив факт сп’яніння, буцімто не має відповідних повноважень. Також адвокат клопотав про закриття справи у зв’язку зі вступом у дію з 1-го липня нових норм відповідальності водіїв за нетверезе водіння.

Тим не менше, суд дослідив наявні докази і визнав винним Юрія Малихіна, призначивши йому 10 тисяч 200 гривень штрафу.

Читайте також: У Луцьку п'яний неадекват погрожував зброєю сусідам (фото)

Чиновник, після застілля у кабінеті голови Волинської ОДА, втікав від журналістів (відео)

10 липня у Волинській ОДА відбулося застілля. Що святкували чиновники – невідомо: чи то візит президента, який відбувся напередодні, чи то проводжали звільнених Тетяну Щербак та Еміля Мікаїлова.

Проте, як стверджують журналісти телеканалу, цього дня рядові службовці облдержадміністрації мали нагоду побачити, як на робочому місці відпочиває їхнє керівництво.

Знімальна група не встигла до столу, проте зустріла керівника апарату волинської ОДА Юрія Судакова, який саме виходив з кабінету голови Юрія Погуляйка.

Спілкування з чиновником стало для журналістів справжнім квестом.

Нагадаємо, під час робочого візиту на Волинь Президента України Володимира Зеленського виникла перепалка між Юрієм Погуляйком та журналісткою. 

Журналістка задала питання Главі держави, чому на Волині донецькі фірми на тендерах по ремонту доріг витісняють обласний автодор. Голова Волинської ОДА перебив журналістку, заявивши, що "це провокаційний канал", проте Володимир Зеленський перебив його, вислухав питання та пояснив, що в пріорітеті швидке та якісне будівництво доріг. Погуляйко знову спробував кинути репліку, але президент його зупинив.

Читайте також: У Волинській ОДА – гучні звільнення: вакантні посади заступника та радника голови, – ЗМІ

+ 1 смерть: на Волині знову стрімко росте кількість хворих на коронавірус

За останню добу на Волині зареєстровано 55 нових випадків захворювання на COVID-19: Луцьк – 15, Луцький район – 6, Горохівський район – 7, Володимир – Волинський район – 6, Ковельський район – 6, Камінь-Каширський район – 4, Любешівський район – 3, Ківерцівський район – 2, Маневицький район – 2, Ратнівський район – 2, Іваничівський район – 1, Рожищенський район – 1.

Одужало за добу 199 осіб. Один випадок хвороби завершився летально (м.Луцьк). Загалом станом на 11 липня в області зареєстровано 2987 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 1599 осіб72 випадки хвороби завершилися летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

• м. Луцьк – 637 випадків, в т.ч. 14 летальних;

• Луцький район – 219 випадків, в т.ч. 3 летальних;

• Ковельський район – 380 випадків, в тому числі 10 летальних;

• Ківерцівський район – 352 випадки, в т.ч. 10 летальних;

• Володимир-Волинський район – 236 випадків, в т.ч. 3 летальних;

• Камінь-Каширський район – 234 випадки, в т.ч. 8 летальних;

• м. Нововолинськ – 179 випадків, в т.ч. 8 летальних;

• Іваничівський район – 49 випадків;

• Ратнівський район – 156 випадків, в т.ч. 5 летальних;

• Горохівський район – 114 випадків, в тому числі 1 летальний;

• Маневицький район – 99 випадків, в тому числі 4 летальних;

• Старовижівський район – 78 випадків, в т.ч. 2 летальних;

• Любешівський район – 65 випадків;

• Турійський район – 50 випадків, в тому числі 1 летальний;

• Любомльський район – 41 випадок;

• Рожищенський район – 34випадки, в тому числі 2 летальних;

• Шацький район – 33 випадки, в тому числі 1 летальний;

• Локачинський район – 31 випадок.

За попередню добу надійшло 59 повідомлень про підозру на COVID-19.

Читайте також: Один із показників не дозволяє послабити карантин на Волині

Витягнув двох своїх бійців: уродженець Волині загинув на Донбасі від осколків міни (фото)

На Донбасі 10 липня від обстрілів загинув український військовий, а ще троє отримали поранення. Про це повідомили зранку 11 липня у штабі операції Об’єднаних сил, не вказуючи імені загиблого.

Згодом інформація про загиблого з'явилась у соцмережі на сторінці 24 ОМБр імені короля Данила.

"Вчора, близько 20–00, позицію, якою командував молодший лейтенант Матвіїв Тарас Тарасович, в районі села Троїцьке, Попаснянського району – атакували окупанти. Били зі 120 мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам – витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса.

Матвіїв Тарас Тарасович народився 18.02.1989 року на Волині, після закінчення середньої школи у 2006 році вступив на навчання до Львівського національного університету імені І.Франка, який закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста. Працював на телеканалах Києва та мас–медіа Львівщини. Коли почався Майдан, зрозумів що однієї журналістики йому замало. У 2013–2014 роках був учасником Революції Гідності. Згодом, разом з групою активістів, розшукував безвісті зниклих майданівців. З початком російської агресії допомагав війську. Наприкінці 2014–го усвідомив, що йому замало лише волонтерської діяльності, збору коштів і ресурсів. Поставив собі за мету потрапити у Збройні сили або ж до лав добровольців. Навесні 2015 року вступив до лав окремої добровольчої частини "Карпатська Січ" і обороняв наші позиції в Пісках, Водяному, Опитному, Первомайському. Пізніше був обраний депутатом Жидачівської районної ради на Львівщині, але його все одно тягнуло на фронт – Тарас не міг пробачити ворогу за загиблих товаришів. З вересня 2018 року вступив на курси лідерства Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, щоб стати офіцером Збройних сил України. В 2019 році направлений для подальшого проходження військової служби до 24 ОМБр імені короля Данила.

Волонтер і доброволець, депутат і громадський діяч, журналіст і майданівець, активний і небайдужий громадянин нашої країни та справжній офіцер – це все про нашого Тараса, який назавжди залишиться в нашій пам'яті".

Читайте також: У селі на Волині виявили перший випадок COVID-19

Як на Волині рахують хворих на коронавірус і чому дані відрізняються

Дані щодо хворих на коронавірус в статистиці Волинського обласного лабораторного центру часто відрізняються від даних районних адміністрацій та міських рад.

Чому так відбувається, пояснила головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко.

"Єдину статистику ми подаємо за попередню добу. Тому буває так, що сьогодні журналісти могли знати про якийсь летальний випадок, але у статистиці він буде лише завтра", – пояснила Наталія Янко.

Дані за попередню добу – це результати досліджень, які в цей день зробили до 22-ї години. Результати всіх тестувань після 22-ї години ідуть в інший день.

"Якщо ми вночі зробили ПЛР і відправили результати о першій годині ночі, то на ранок у районі чи місті будуть знати, що є позитивні результати, але вони ще в загальну статистику не увійшли, бо вранці буде оприлюднена статистика за попередній день. Тому є розбіжності", – розповідає головна санітарна лікарка.

Наталія Янко наголошує, що єдина достовірна статистика за добу є у Волинському лабораторному центрі. Інформація від установи надходить у Міністерство охорони здоров’я, головному санітарному лікарю України, у Волинську обласну державну адміністрацію тощо.

Наталія Янко додала, що статистика формується за місцем прописки пацієнтів. Якщо, наприклад, житель з Маневицького району лікується у Луцьку, то підтверджений або непідтверджений випадок коронавірусу фіксують у статистиці Маневицького району.

Якщо кількість зразків для дослідження більша, ніж може виконати за добу вірусологічна лабораторія, то виникає черга. Відповідно дані про підтверджені випадки з'являться у статистиці тоді, коли лабораторія зможе опрацювати отримані біоматеріали.

До слова, підтверджений діагноз коронавірус ставлять лише за даними ПЛР-тестування. На Волині лише одна державна вірусологічна лабораторія робить такі тести.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook