Бізнес на дитячому здоров'ї: історія одного волинського лікаря, На Волині мотоцикліст на смерть збив молоду дівчину, У Луцьку зіткнулись три автомобілі, один з них від удару вилетів на тротуар (фото), На трасі неподалік Луцька загорілась "євробляха" (фото), Гнідавський цукровий завод зливає відходи в одну із річок міста (фото) – такими були головні новини Волині 11 листопада.

Читайте також: Волинян попереджають про "жовтий" рівень небезпеки, через сильні тумани

Бізнес на дитячому здоров'ї: історія одного волинського лікаря

30 листопада 2016 року на сесії обласної ради було призначено нового керівника Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання. Ним після палких дискусій у залі став підтриманий колективом закладу пан Ляшенко Сергій Васильович. Виступаючи перед обранцями громади, претендент на таку відповідальну і почесну посаду бив себе у груди й обіцяв усіляко турбуватися про здоров'я маленьких волинян та рятувати дитячі.

Під час активного обговорення його кандидатури і кількох незручних запитань щодо бізнесу, який він зараз провадить (продаж і ремонт медичного обладнання), майбутній керівник відповідав, що жодного конфлікту інтересів не буде, а він готовий присвятити себе суто медицині.

Сергій Ляшенко організовує всю без винятку діяльність ТОВ "Єврорентген", особисто контролює роботу найманих працівників, дає вказівки Інні Супрун щодо використання фінансових ресурсів підприємства, регулює та розподіляє прибуток. А вона далі виконує функцію бухгалтера. Та, як нам вдалося з'ясувати, частину прибутку від господарської діяльності переказує на карткові рахунки пана Ляшенка.

Читайте також: У місті на Волині невідомий ввечері напав на жінку з маленькою дитиною

3 грудня 2018 року між Волинським обласним дитячим територіальним медичним об'єднанням та Мамай Світланою Миколаївною було укладено договір про надання послуг з ремонту і технічного обстеження медичного та хірургічного обладнання (поточний ремонт давача до УЗД-апарата) і постачання матеріалів на суму 150 000 грн.

Про благодійні фонди, квартири, аптеки, земельні ділянки Сергія Ляшенка і його друзів читайте у наступному випуску розслідування.

На Волині мотоцикліст на смерть збив молоду дівчину

У селі на Волині трапилась смертельна дорожньо-транспортна пригода.

У суботу, 9 листопада, близько 23 години по вулиці Центральній у селі Стобихівка Камінь-Каширського району мотоцикл "Kinlong" на смерть збив 20-річну жительку Ківерцівського району.

Читайте також: На Волині запустили програму "Ліс у смартфоні"

За даним фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої, слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті, зокрема, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У Луцьку зіткнулись три автомобілі, один з них від удару вилетів на тротуар (фото)

У Луцьку на вулиці Дубнівській трапилась дорожньо-транспортна пригода.

Інцидент трапився 11 листопада, близько 12.30 години.

Зіткнулись три автомобілі − BMW X5, Opel та Renault Kangoo.

За попередніми даними, постраждалих у аварії нема.

Автівка BMW X5 отримала значні ушкодження капоту та лівого крила. Внаслідок удару, позашляховик частково виїхав на тротуар.

Учасники ДТП очікують приїзду патрульної поліції.

Читайте також: На Волині поїзд збив жінку

Як повідомили свідки автопригоди, два екіпажі поліції у цей час були у кафе "Фора", що напроти місця зіткнення автомобілів.

На трасі неподалік Луцька загорілась "євробляха" (фото)

У селі неподалік Луцька загорівся легковик на європейській реєстрації.

У селі Прилуцьке Луцького району посеред дороги загорілася автівка Ford.

Пожежа трапилася 11 листопада, близько 10 години.

Пожежна служба приїхала вчасно, тому масштабного загоряння вдалося уникнути.

Постраждалих внаслідок інциденту немає.

Гнідавський цукровий завод зливає відходи в одну із річок міста (фото)

З початком сезону цукроваріння на ПрАТ "Гнідавський цукровий завод" знову відбувається забруднення довкілля промисловими стоками підприємства. На цей раз об’єктом негативного впливу стала мала річка Жидувка.

Читайте також: Відсьогодні волинські підприємці-перевізники розпочинають всеукраїнську акцію протесту

Рівень води у річці збільшився в десятки разів, вода має біло-коричневий відтінок та досить неприємний запах жому. Жом є побічним продуктом цукрового виробництва.

Витік брудних стоків зафіксовано з району полів фільтрації ПрАТ "Гнідавський цукровий завод", сумно відомих всім лучанам, як джерело смороду, що тероризувало місто протягом літа. Частина акваторії річки Жидувки від витоку до бул. Дружби Народів у Луцьку протікає землями Боратинської ОТГ, де й виявлено найбільший ступінь забруднення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook