«Людина живе доти – доки її пам'ятають»: у Луцьку відбувся футбольний турнір пам'яті Бориса Клімчука (фоторепортаж), Стало відомо, де у Центральному парку Луцька побудують громадську вбиральню, У волинянина в бусі виявили понад 2 тисячі пачок контрабандних сигарет (фото), В Луцьке СІЗО разом із посилкою ізюму намагались доставити наркотики (фото), Повідомили, коли в Луцькій територіальній громаді пролунає останній дзвінок – такими були головні новини Волині у суботу, 15 травня.

Читайте також: У Луцькій громаді невідомі пошкодили 20 дерев (відео)

Стало відомо, де у Центральному парку Луцька побудують громадську вбиральню

Громадську вбиральню у Центральному парку Луцька побудують поруч із кафе «Луцька Венеція».

«Громадська вбиральня поруч із кафе «Луцька Венеція» – це те, чого лучанам та гостям міста дуже не вистачало. Це місце ми обрали з двох причин. Перша – рівна віддаленість з усіх куточків парку, щоб люди могли максимально швидко до вбиральні дістатися, бо розташування старої, нині аварійної вбиральні у кінці парку є незручним. Окрім того, велику роль у виборі місця відіграла й віддаленість від мереж. Але неподалік від «Ротонди» простягається каналізація, а від центральної алеї – водогін», – каже міський очільник.

З його слів, підрядник обіцяє завершити усі роботи до 1 серпня.

«Хоча і ми, і підрядник очікуємо, що це відбудеться набагато швидше, але багато що залежить від погодних умов», – зазначив Ігор Поліщук.

У волинянина в бусі виявили понад 2 тисячі пачок контрабандних сигарет (фото)

14 травня, перевіряючи наявну інформацію, оперативні співробітники Луцького прикордонного загону спільно з представниками патрульної поліції на околиці міста Володимир-Волинський зупинили мікроавтобус «Renault Master» української реєстрації.

Під час огляду автівки, в багажному відділенні правоохоронці виявили ящики з тютюновими виробами, які житель Ковеля мав намір незаконно реалізувати у Нововолинську.

Транспортний засіб та 2,5 тис. пачок цигарок різних марок вилучили співробітники Нацполіції.

В Луцьке СІЗО разом із посилкою ізюму намагались доставити наркотики (фото)

У Луцький слідчий ізолятор у пакунку з ізюмом під час перевірки знайшли наркотики.

«13 травня в ході реалізації оперативної інформації в пакунку, який надійшов «Новою поштою» від громадянина К. громадянину К. було виявлено та вилучено три поліетиленові згортки, які знаходились в ізюмі у вигляді таблеток продовгуватої форми, ззовні схожі на наркотичний засіб «Суботекс», – йдеться у повідомленні.

Повідомили, коли в Луцькій територіальній громаді пролунає останній дзвінок

У школах обласного центру та прилеглих до Луцька територій останній дзвоник може пролунати в різні дні.

Так, зі слів головної освітянки, у школах навчання завершується останнім дзвоником, але навчальний рік триває до 1 липня (ЗНО, державна підсумкова атестація, яку, утім, через пандемію коронавірусу цього та минулого року відмінили).

Що стосується цьогорічного останнього дзвоника у школах Луцька, то в управлінні освіти його рекомендують провести 29 травня.

Читайте також: На вході до Центрального парку у Луцьку хочуть встановити світлофор

«Людина живе доти – доки її пам'ятають»: у Луцьку відбувся футбольний турнір пам'яті Бориса Клімчука (фоторепортаж)

15 травня у Луцьку відбувся щорічний Міжнародний відкритий турнір із футзалуприсвячений Надзвичайному і Повноважному послу України, багаторічному голові облдержадміністрації та депутатові облради Борису Клімчуку. 

Зазвичай турнір проводився за участі команд журналістів із України (м. Луцьк), Литви (м. Вільнюс), Польщі (м. Варшава) і Білорусі (м. Мінськ). Однак через складну пандемічну ситуацію з поширенням коронавірусу закордонні учасники з об’єктивних причин приїхати не змогли, а тому цьогорічні змагання пройшли силами місцевих команд. За перемогу та призові місця боролися збірна ЗМІ Волині, жіноча команда «Легіон», а також представники ВНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ.

Борис Клімчук був потужним керівником, хай яку посаду він займав. Лідер, інтелектуал, ерудит – він володів неймовірними організаторськими талантами, мав дипломатичний хист і невичерпну енергію творити, змінювати, будувати.

Повсякчас випромінював оптимізм і життєлюбство, підкорював усіх своїм шармом, почуттям гумору і тонким умінням читати людей. Простий у спілкуванні, виважений у рішеннях, вольовий у складних ситуаціях. Людина з великим серцем, яка вміла допомагати і прагнула ділитися життєвою мудрістю.

Ця непересічна постать по-справжньому буде оцінена навіть не зараз – згодом. Адже потрібен час, аби сповна оцінити феномен Бориса Клімчука.

Змагання відкрили 15 травня у спортивному комплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки за участі міської та обласної влади. Насамперед усі присутні вшанували хвилиною мовчання покійних Надзвичайного і Повноважного посла України, голови Волинської облради та Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та заслуженого журналіста України Юрія Яцюка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook