У Луцьку з підозрою на коронавірус госпіталізували іноземця; У Луцьку від завтра не курсуватиме громадський транспорт; Посеред проспекту у Луцьку водію стало зле, чоловік − помер; У Луцьку за ніч затримали шістьох п'яних водіїв; "Усі в'їзди та виїзди на Волині потрібно перекрити", – Ігор Палиця; На Волині померла відома артистка − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 18 березня.

Читайте також: В одному з мікрорайонів Луцька зупинять водопостачання

У Луцьку з підозрою на коронавірус госпіталізували іноземця

В обласну інфекційну лікарню, що розташована у Луцьку, госпіталізували громадянина Туреччини з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це розповів головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

За його словами, чоловіка каретою швидкої допомоги у медзаклад доставили сьогодні, 18 березня.

Наразі він перебуває у боксі для ізоляції. У пацієнта взяли всі необхідні аналізи та надіслали у київську лабораторію задля перевірки на COVID-19.

Зазначимо, що станом на ранок 18 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків зараження вірусом COVID-19, з них 2 – летальних. 

Читайте також: Коли на Волині з'являться експрес-тести та якою буде їхня ціна

У Луцьку від завтра не курсуватиме громадський транспорт

У Луцьку виконавчим комітетом міської ради, було прийнято рішення про повне призупинення роботи громадського транспорту з 19 березня.

"При міській раді буде створено волонтерський центр для підтримки й допомоги людям з інвалідністю (особливо з ураженням опорно-рухового апарату та інших видів інвалідності, що не дає можливості вийти з помешкання й вирішити базові побутові проблеми), одиноким пенсіонерам та всім, хто гостро потребує допомоги", – йдеться у дописі.

Народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй сторінці у фейсбуці зазначив, що доїзд на роботу працівників критичної інфраструктури та медиків буде організований міською радою.

"З завтрашнього дня в місті Луцьку повністю припиняється рух пасажирського транспорту, включно з маршрутними таксі та тролейбусами. Буде організована доставка до робочих місць з домівок працівників критичної інфраструктури та медиків.

Читайте також: Попри сувору заборону через карантин у Луцьку продовжує працювати величезний гіпермаркет

Посеред проспекту у Луцьку водію стало зле, чоловік − помер (фото)

У Луцьку поблизу ресторації "Курінь" стало зле чоловіку.

На проспекті Грушевського у Луцьку, поблизу ресторації "Курінь" чоловіку стало недобре у автомобілі. Про це у соціальній мережі повідомив Едуард Петрович

Читайте також: Фонд "Тільки разом" виділив 20 мільйонів для боротьби з коронавірусом на Волині

У Луцьку за ніч затримали шістьох п'яних водіїв

У Луцьку, в ніч з 17 на 18 березня патрульними поліцейськими виявлено шістьох водіїв, котрі керували транспортними засобами у стані сп’яніння.

Так, близько 20:00 години на вулиці Довженка, інспектори зупинили автомобіль марки ЗАЗ 11022, водій якого їхав без ближнього світла фар у темну пору доби, чим порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування з 66-річним водієм, патрульні виявили ознаки сп’яніння. Втім, проходити огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою спеціального технічного засобу "Drager" чи у лікаря нарколога водій відмовився у присутності двох свідків.

23:00, охоронці порядку отримують інформацію від небайдужих громадян, про те, що на проспекті Відродження рухається автомобіль марки Volkswagen Touran синього кольору, водій якого можливо в стані алкогольного сп’яніння. Оперативно прибувши на місце події, та обстеживши прилеглу територію, інспектори зупинили транспортний засіб, який підпадав під орієнтування на проспекті Молоді. 22-річний водій виявив бажання пройти медичний огляд на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі – результат лікаря нарколога позитивний.

Наступний випадок трапився 22:00 на вулиці Данила Галицького, тут 22-річний водій, керуючи автомобілем марки Opel Vectra вирішив перетнути суцільну лінію дорожньої розмітки. Патрульні зупинили водія, під час спілкування виявили ознаки алкогольного сп’яніння, однак, проходити огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння відмовився у присутності двох свідків.

Технічну несправність у авто марки Fiat Ducato помічають патрульні поліцейські на вулиці Мамсурова. У 43-річного водія інспектори виявляють явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат лікаря нарколога – позитивний.

В той же час інший екіпаж патрулюючи на вулиці Дружби Народів, помітили транспортний засіб марки Ford Transit, у якого під час руху заднім ходом не працював задній ходовий вогонь – що є порушення правил дорожнього руху.

Читайте також: У місті на Волині – аварія: від удару автомобіль перекинувся на дах (фото, відео)

"Усі в'їзди та виїзди на Волині потрібно перекрити", – Ігор Палиця

Народний депутат Ігор Палиця зазначив, що потрібно перекрити усі в’їзди та виїзди як в обласному, так і по районних центрах, аби виключити загрозу поширення епідемії. 

Посадовець, звернувшись до керівників патрульної та Національної поліції, аби ті забезпечили перекриття усіх в’їздів та виїздів не тільки в Луцьку, але й у всіх районних центрах. Проте поліція не матиме впливу на приватний транспорт, а міжміський та міжобласний громадський транспорт від завтра уже не курсуватиме.

Аби не допустити зловживання своїм становищем, потрібно на всіх постах, де патрулюватиме поліція встановити відеоспостереження.

Представники поліції у свою чергу зазначили, що забезпечити патрулюванням усі районні центри вони не в змозі, оскільки катастрофічно не вистачає працівників.

Для того, аби вирішити цю проблему, народний депутат запропонував поліцейським залучити до патрулювання волонтерів. А що стосується відеоспостереження, то до понеділка потрібно визначити усі місця патрулювання та встановлення камер, аби зробити відповідні закупівлі.

Парламентар припустив, що у зв’язку з тим, як поширюється епідемія, в області, та й не тільки можуть ввести надзвичайний стан. Тому зараз потрібно максимально забезпечити ізолювання усіх людей, аби не допустити поширення COVID-19.

Читайте також: Повідомили, як у Луцьку довозитимуть медпрацівників до роботи

На Волині померла відома артистка (фото)

На Волині померла відома артистка та режисерка Галина Жуковська.

"19 березня 2020 року в нововолинському Центрі дитячо-юнацької творчості відбудеться прощання з Галиною Іванівною Жуковською, яка тривалий час була керівником місцевого Зразкового драматичного колективу "Пролісок". Віддати шану талановитій артистці, режисеру, нашій землячці можна від 11.00 до 15.00 години", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook