Всі як сім'я: на Волині активіст влаштував купання на Водохреща (фото), На Волині у храмі перед богослужінням вдарили священика, Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото) – такими були головні новини Волині у суботу 19 січня.

Читайте також: У Волинській ОДА віддали наказ дорожникам "латати" дороги у сніг та прямо в болото (відео)

На Волині у храмі перед богослужінням вдарили священика

Напередодні вечірнього богослужіння в храмі села Брониця Камінь-Каширського району прихильник УПЦ МП вдарив у груди священика ПЦУ, який прийшов правити службу для громади. Від людського самосуду чоловіка врятувала поліція.

Нещодавно більше 80% громади проголосували за те, аби увійти до Православної Церкви України, проте декількадесят прихожан УПЦ МП на чолі з місцевим батюшкою намагаються не допустити цього.

Проте напередодні вечірнього богослужіння з нагоди свята Водохреща, коли громада зібралась на службу, їм почали перешкоджати більше десятка прихожан УПЦ МП. Один з них біля храму вдарив в груди отця ПЦУ Володимира.

Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

Релігійні сутички в селі Брониця щодо переходу місцевої церкви до ПЦУ не вщухають. Місцевий священик Сергій Голодюк, який є представником УПЦ МП, забарикадував вхід до храму та не пустив прочан помолитися та посвятити воду.

Незважаючи на мороз, сотні жителів села о сьомій годині ранку зібрались біля церкви. Та на перепоні став священик. Сергій Голодюк не впустив вірян до церкви. Стоячи на вході до храму та лукаво посміхаючись, він відмовився наводити будь-які аргументи щодо свого рішення. Навіть під тиском прихожан та криками "Ганьба!" та "Геть в Москву!" він залишився непохитним, хоча багато сімей приїхало з маленькими дітьми, які мерзли надворі та мусили відігріватися в автівках.

Читайте також: Громада на Волині перейшла із УПЦ МП до ПЦУ

Всі як сім'я: на Волині активіст влаштував купання на Водохреща (фото)

У селі Боголюби Луцького району відбулося свято Хрещення Господнього, під час якого гості пірнали в ополонку, молилися та частувалися різними смаколиками.

Дійство відбулося 19 січня о 11.00 у селі Боголюби Луцького району за підтримки депутата сільської ради від фракції УКРОП Андрія Курила, який за власний кошт облаштував місцевість та уже не один рік відзначає свято Хрещення Господнього у великому колі як місцевих мешканців, так і жителів різних сіл, котрі приїжджають до ставка, аби зануритись у воду у світле свято. Цьогоріч бажаючих розділити атмосферу Водохреща у Боголюбах зібралось понад 200 чоловік.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter